Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Mire ügyeljünk az otthoni gondozás során?

- Advertisement -

A beteg gondozását a hozzátartozók, esetenként ápoló személyzet otthoni körülmények között végzi, amennyiben azt az állapota lehetővé teszi. Természetesen ennek alapfeltétele az is, hogy rendelkezzünk a megfelelő eszközökkel, felszerelésekkel, vagyis az optimális környezet biztosított legyen a gondozott számára. 

Milyen otthonápolási eszközök elengedhetetlenek?

Ilyenkor a legfontosabb cél, hogy segítsük a beteg testi-lelki jóllétét, a mielőbbi gyógyulását, valamint enyhítsünk a mindennapos terhein. Ugyanakkor törekednünk kell arra is, hogy elviselhetőbbé, élhetőbbé tegyük a beteg napjait, tehát valamelyest javítsunk az életminőségen, amennyire lehetséges. Ebben segítségünkre lehetnek a Rehaker.hu oldalán elérhető otthonápolási eszközök, például a többféle funkcióval rendelkező betegágyak, betegmozgató eszközök, felfekvés elleni matracok, speciális ágytakarók mind az ápoló és a gondozott számára is könnyebbséget jelentenek.

A betegágyak korláttal és kapaszkodóval felszereltek, ezáltal növelik a gondozott komfortérzetét, valamint támogatják a segítő munkáját is. Beszerezhetők fix fekvőfelülettel rendelkezők, illetve emelhető fejtámlás változatok is állítható lábrésszel. Egy görgős kivitelezésű sokkal könnyebb mozgathatóságot tesz lehetővé, így célszerű ezt is figyelembe venni a választás során.

Szintén nélkülözhetetlenek az ágyasztalok, amelyek a mindennapos, hétköznapi feladatok elvégzésében nyújtanak segítséget. Alkalmazhatók étkezéshez, íráshoz, olvasáshoz. Bőséges a választék, elérhetőek dönthető, állítható magasságú kétlapos asztalok is. Esetükben is lehetőségünk nyílik mobilis, gurulós típust választani.

Az ágymatrac kiválasztásához feltétlenül kérjük ki szakember véleményét, ugyanis a beteg állapotának függvényében kell a legoptimálisabbat beszerezni. Különféle alapanyagokból készültek, más-más rendeltetésű matracok is fellelhetők, például memóriahabos fedőmatracok, felfekvés elleni ágymatracok, ápolási szivacsmatracok légáteresztő, vízhatlan huzattal.

Ápolási kiegészítők a mindennapokban

Nem szabad megfeledkeznünk a praktikus kellékekről sem, mint például a csúszásgátló gumi, amelyet a fürdőkádba, zuhanytálcába helyezhetünk, így a tisztálkodás biztonságosabbá tehető. A beteg előke elengedhetetlen, amennyiben a gondozott etetése csupán segítséggel oldható meg. 

Alapvető felszerelések közé tartoznak az ágytálak, a kézhosszabbítók és a kapaszkodók. Itt fontos megjegyeznünk, hogy további feladatunk az is, hogy biztonságosabbá tegyük a beteg által használt helyiségeket. Különösen a fürdőszobát, a mosdóhelyiséget, valamint a pihenőszobát. 

Legyünk türelmesek!

Nem csupán a gondozott gyógyszerelésére, etetésére kell odafigyelni, fontos, hogy érzelmileg is támaszt nyújtsunk a nehéz időszakban. Szerezzük be a szükséges eszközöket, gyógyszeradagolót, felezőt is, ugyanakkor a “klasszikus” ápolási teendők mellett szánjunk elegendő időt minden nap egy kis beszélgetésre is. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version