Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Mészáros Lőrinc cége milliárdokat kapna fák kivágásáért; Bezárhatnak benzinkutak, a hatósági árak miatt; Feketézők az idősgondozásban

- Advertisement -

Több helyi szerkesztőséggel összefogva, ezután minden hétvégén összefogjuk és megmutatjuk, hogy mik voltak a fontosabb helyi hírek a héten. Íme az elmúlt hét nap termése:

Ugytudjuk.hu: Tizenévesek csicskáztattak egy kortársukat Szombathelyen

Többen körbeálltak majd csicskáztattak egy fiút Szombathelyen a Haladás Sportkomplexum parkolójában. Az esetet az elkövetők videóra is vették majd megosztották azt a Facebookon. A fiú édesapja az Ugytudjuk.hu-n közzétett videón ismerte fel gyermekét, aki az eset után a fiút átíratta egy sárvári iskolába. A rendőrség a felvétel nyilvánosságra kerülése után hivatalból kezdett nyomozásba. Az elkövetők végül feladták magukat

Borsod24.huMagyar siker Miskolcon: ismét világbajnok Fekete László fia, Fekete Miklós

A tizenöt versenyzős mezőnyben mindössze ketten akadtak, akik képesek voltak tartani a lépést Fekete Miklóssal a “natúr erős emberek” világbajnokságán. Bár az első szám után a bajnok összeszedett egy bicepszsérülést, ez sem akadályozta meg a címvédésben.

Jövő TVMészáros Lőrinc cége több száz milliárdot kapna fák kivágásáért

A Hamzsabégi úti sétány mellett közvetlenül felépülni készülő vasútvonal ellen szólalnak fel a POPÉK, azaz a Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért, illetve az LMP önkormányzati képviselője, Kreitler-Sas Máté is. A beruházás miatt 1000 kivágott fa helyére egy másfél kilométer hosszú és hat méter magas betonfal kerülne.

BaHírBezárhatnak a benzinkutak, a hatósági árak miatt

Pénzcentrum.hu kalkulációi szerint szerint az árcsökkentés a kisebbforgalmú kutak esetében gyakorlatilag megeheti a telephely hasznát, így ezeknél fordulhat elő, hogy ideiglenesen leengedik a sorompókat. Ennek értelmében egyáltalán nem kizárt, hogy hétfőtől üzemanyag hiány keletkezzen, lévén a kutak többségének egészen egyszerűen nem éri majd meg kinyitnia, a kormány – meglehetősen baloldali – gazdaságpolitikai döntése értelmében.

Kecsup.huFeketézők és képzetlenek az idősgondozásban – helyszíni riportunk Szabadszállásról

Most járóképes lenne, ha megkapta volna a megfelelő ápolást egy szabadszállási gondozott. Feketén és képzetlenül gondoznak időseket sok vidéki településen. A feketézők a szakmai tudást takarítás és a főzés vállalásával igyekeznek pótolni, azonban ez sem a családnak, sem a gondozottnak nem valódi segítség. Az ápolási díj megalázóan kevés. Bejutni csak hosszas várakozás után lehet az idősotthonokba. Olyan jogi és gazdasági környezetre lenne szükség, ami a sokszor illegális viszonyokat legális, átlátható, államilag védett  és egyszerre piaci/közösségi térré alakítja át.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version