Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Orbán 2034-ig tervez kormányozni, egy osztrák lap szerint pedig a magyar gazdaság súlyos válsággal küszködik

- Advertisement -

Magyarországról jelentetett meg egy cikket a Die Presse, amit a HVG szemlézett, és amit a 24.hu is megírt – ebből kiderül, hogy a cikk írója szerint mély válságban van a magyar gazdaság: miközben a lakosság az unión belül példátlanul magas áremelkedéstől szenved, a kormány igyekszik elterelni a figyelmet a bajokról.

Két valóságot hozott létre az Orbán-kormányzat az elmúlt 13 évben:

  • egyik az a párhuzamos világ, amit a hivatalos propaganda terjeszt a vezetőszárra vett sajtó bevetésével,
  • másik az, amit a bőrükön éreznek az emberek, és amely teljesen más, mint a párhuzamos világ – áll a cikkben.

Orbán a „kenyeret és cirkuszt” jól bevált módszerét alkalmazta, amikor megrendeztette az atlétikai vb-t – egy vadonatúj, méregdrága stadionban, közben pedig befagyasztotta egy sor alapélelmiszer árát, de úgy, hogy azt egy tervgazdaság is megirigyelhetné. Ugyanakkor az árak elszabadultak, tavalyhoz képest a mérték júliusban 17,6 százaléknál járt.

A lap szerint a jobboldali-populista Orbán már idejekorán bűnbakot állított: Brüsszel tehet mindenről, mivel kinyitotta Pandora szelencéjét a teljesen szükségtelen szankciókkal. A Fideszről lepattan a vélemény, miszerint a miniszterelnök végül megszavazta az összes szankciót, és a páratlanul magas inflációt leginkább saját magának köszönheti.

A másik három visegrádi államban valamivel 10 százalék alatt maradt az infláció, ezzel messze alacsonyabbak a magyarénál – mutatnak rá szakértők. Már nem lehet tagadni, hogy a magas árak megviselik a gazdaságot, és zuhan a vásárlóerő:

  • a kiskereskedelmi forgalom értéke 10 százalékkal esett vissza a tavalyi értékhez képest,
  • a hazai idegenforgalom kemény veszteségeket kénytelen elkönyvelni,
  • az üzemanyag fogyasztás pedig jó 20 százalékkal lett kisebb.

Idén 5,5-6 százalék lesz az államháztartás hiánya még akkor is, ha Orbán és kormánya nem akarja tudomásul venni: a magyar gazdaság súlyos válsággal küszködik – mutat rá a Die Presse jelentése.

A Telex szerint Orbán Viktor arról beszélt a kötcsei pikniken, hogy 2034-ig tervezi a saját kormányzását.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version