Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A DK elindította a kampányát, szerintük előrehozott választások kellenek

- Advertisement -

Az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon is együtt fog működni a DK, az MSZP és Párbeszéd. Erről a stratégiai együttműködésről kötött megállapodást a három párt. A Demokratikus Koalíció pedig megtartotta a kampánynyitóját, amin Karácsony Gergely főpolgármester is felszólalt.

Dobrev Klára a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti listájának vezetője szerint nem kiegyezni, hanem megküzdeni akarnak, nem kormányváltást, hanem az Orbán-rendszer bukását akarják. „A Fidesszel eddig sem és ezután sem fogunk össze, soha” – mondta Dobrev, majd hozzátette, hogy szerinte ma ők jelentik a reményt.

Kifejtette azt is, hogy rengeteg munka volt megszervezni, hogy ez a nagy csapat összejöjjön, és hogy szerte az országban polgármestereket és képviselőjelölteket tudjanak indítani. Leszögezte továbbá, hogy erős, felkészült országos közösség képes csak legyőzni a rendszert, és egy felkészült közösség képest majd vezetni az országot, amelyben szakpolitikusok, civilek, hazafiak vannak, akik képesek félretenni nézeteltéréseiket, pártérdekeiket.

 „Ez a szövetség nem csak a mának szól, ez Orbán rendszerének lebontásáról és egy élhető európai Magyarország megteremtéséről szól” – mondta, hozzátéve, hogy magabiztosan vállalja ennek a feladatnak a vezetését.

Dobrev szerint a kormány megérett a bukásra, így okkal elvárható, hogy előrehozott választások legyenek. Minden szinten bedőlt az állam, erre egyetlen fideszes sem lehet büszke – tette hozzá. A Fidesz azzal hitegeti a választókat, hogy majd Orbán Viktor lesz Európa vezetője, miközben az uniós döntéshozatal helyett a mosdóba menekül. „Recseg ropog a rendszer, az egész országban érezni ezt” – mondta.

Dobrev arról is beszélt, hogy erős államot, tisztességes állami szolgáltatásokat, mindenki számára elérhető ingyenes oktatást és egészségügyet szeretne, olyan országot, amely nem kifelé tart Európából, hanem ott van Európa közepén. – Mi Európai Egyesült Államoknak hívjuk, lehet máshogy is nevezni, mert az így is úgy is meg fog alakulni, és csak rajtunk múlik, hogy velünk vagy nélkülünk – fogalmazott.

Karácsony Gergelynek az elmúlt öt évből számtalan története van, amely jelképezi, mivel is kell szembe nézniük: nem csak azokat kell képviselniük, akik a különböző világválságoktól félnek, például az ökológiai katasztrófától, hanem azokat is, akik a mindennapi megélhetéssel küzdenek és a hónap végétől félnek.

A főpolgármester szerint első ciklusára büszke lehet, és pontosan tudják, hogyan kell felszámolni a szegénységet. Kifejtette, az elmúlt tíz évben senki nem ültetett annyi fát, mint ők, senki nem cserélt le annyi buszt, mint ők, emellett megbecsülték a munkavállalóikat.

Karácsony hozzátette, hogy Európa nem az ellenségük, hanem a szövetségesük, aktív lobbizásba kezdtek, Budapesten 300 milliárd forint értékben tudnak uniós forrásokat használni a lakhatási és klímaválság enyhítésére, a közlekedés javítására, a kultúra támogatására. Budapest őrzi a köztársasági eszmét, akkor tud fejlődni, ha megmarad szabadnak – mondta.

Molnár Csaba, a DK alelnöke, európai képviselője szerint a legfrissebb legenda „a rogánozás legendája”, Orbán Viktor nevét szinte nem is hallani, annyit beszélnek Rogán Antalról. Ennek a legendának pedig egyetlen célja van: Orbán Viktor mentegetése, mert valójában ő a NER létrehozója. Szerinte legendaépítés zajlik, az „igazi ellenzékiekről” például ma azt híresztelik, hogy az igazi ellenzéki az, aki minimum egyszer a Fideszre szavazott, aki még tavalyelőtt is benne volt Orbán világában (itt vélhetően Magyar Péterre utalt), de – szögezte le – „az bizony az, aminek tűnik: igazi, hithű fideszes”.

via 24.hu

- Advertisement -
Exit mobile version