Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A tankerületi iskolákról és az összevont technikumokról kérdezik a polgármestert a közgyűlésen

- Advertisement -

A kecskeméti óvodákban a téli szünetben (december 22-től január 8-ig) is biztosítják a gyermekek számára az óvodai ellátást. Az önkormányzat a gyermekek elhelyezésére olyan intézményeket választott ki, amiket nem távhővel fűtenek – válaszolta Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz) polgármester Kopping Rita (Szövetség) önkormányzati képviselő írásbeli kérdésére, amiről a csütörtöki közgyűlésen tárgyalnak. Az ellenzéki politikus a köznevelési intézmények rezsiköltségének csökkentésével kapcsolatban kérdezi a csütörtöki közgyűlésen a polgármestert.

A Kecskeméti Tankerületi Központ az intézményeiben nem tervez összevonásokat – tájékoztat Szemereyné. Az energiacsökkentést alacsonyabb hőmérséklettel, a hőmennyiség mérséklésével, a szokásosnál hosszabb téli szünettel, az iskolai és iskolán kívüli rendezvények minimalizálásával érnék el. A

A Kecskeméti Szakképzési Centrum (KSZC) tagintézményeibe járó diákok nem úszták meg ennyivel. A kormány által előírt 25%-os földgázfogyasztás csökkentésére vonatkozó rendelet értelmében délelőtti-délutáni oktatási rendet vezettek be, a tanórákat 35 percre, a szüneteket 5 percre csökkentették. A KSZC kollégiumainak működésében nem történt változás, viszont több iskolát összevontak:

  • a Kada Elek Technikum bezárt és a gróf Károlyi Sándor Technikumba költözött,
  • a Széchenyi István elméleti oktatása a Szent-Györgyi Albert iskolában folyik,
  • a Fazekas István Szakiskola a KETISZK épületébe, a Szolnoki út 31. szám alá költözött.

Diákok és tanárok az összevonások ellen

A KecsUP nyomon követte a KSZC-és diákok és tanárok őszi tiltakozó akcióit, amikkel egyenlő feltéteket szerettek volna elérni; olyanokat, mint amik a tankerületi iskolákban kerültek bevezetésre. Október 13-án az egészségügyis diákok és tanárok közösen tüntettek a Kecskeméti Szent-Györgyi Albert Technikum udvarán. Az egészségügyiből, Gáspárból, Kandóból és Károlyiból alakult diákokküldöttség 12 pontból álló petíciót nyújtott át a KSZC vezetői, Leviczky Cirill KSZC kancellár, fideszes önkormányzati képviselő és Ignácz Bence főigazgató részére. Október 18-án, Kecskeméten még nem látott méretű diáktüntetést tartottak a megszorítások ellen. Kecskeméten tanárokat nem rúgtak ki, de véleménynyilvánításuk nem maradt következmény nélkül. Pont azokban a kecskeméti iskolákban, ahol a pedagógusok az összevonások ellen tiltakoztak, az oktatók ott nem kaptak a többletfeladatokért adható év végi juttatást.

- Advertisement -
Exit mobile version