Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Ezt nem parancsba kapták: kétszáz gyermek karácsonyát szépítik meg a megye rendőrei

- Advertisement -

Közel kétszáz karácsonyi ajándékcsomagot készítettek össze a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei, ezeket a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete juttatja el nehéz anyagi körülmények között élő kecskeméti és Kecskemét környéki családok gyermekeinek.

Lipóthné Komjáti Andreától, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatójától megtudtuk: régóta együttműködnek a megyei rendőr-főkapitánysággal, a karácsonyi ajándékok gyűjtése a rendőrség részéről 2019-ben merült fel, Dudásné Tóth Erika őrnagy, a balesetmegelőzési bizottság titkára volt az ötletadó. Az első évben főként használt, de jó állapotú ruhák, játékok, könyvek érkeztek be, már akkor is igen szép számmal: közel száz csomagot tudtak belőle készíteni a rászoruló gyerekeknek.

Fotó: Hraskó István

Mostanra ez a szám megduplázódott, és maga az adománygyűjtő akció is nagyon profivá vált: az ajándékokat szépen becsomagolva viszik be a rendőrök a főkapitányság épületébe, ráírva, hogy hány éves lánynak/fiúnak állították össze (és általában már újonnan vásárolt meglepetések – játék, könyv, édesség, tisztálkodási szerek, ruhák – kerülnek a dobozokba). Bács-Kiskun egész területéről voltak felajánlások.

Dudásné Tóth Erika – természetesen csak viccből feltett – kérdésünkre, miszerint a rendőrök parancsba kapták-e az ajándékok készítését, megerősítette: minden munkatársuk önszántából cselekedett, és nagyon büszke rájuk, hogy ilyen nagy számban megmozdultak a jó ügyért.

„Folyamatosan jöttek a kollégák nagy pakkokkal, más kapitányságokról is. Volt, aki öt-hat csomaggal állított be. Évről-évre egyre több ajándékot tudunk átadni” – mondta az akció szervezője, aki november végén írt kollégáinak az adománygyűjtésről és ki is plakátolta a felhívást a kecskeméti épületben.

Fotó: Hraskó István

December 5-e volt a „leadási határidő”, azért adták át már most a Vöröskeresztnek az ajándékokat, hogy legyen idejük szétválogatni és kézbesíteni őket az érintett családoknak. Mint kiderült, a gyűjtéshez a balesetmegelőzési bizottság partnere, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. is csatlakozott negyven csomaggal, ugyanis a cégnél is voltak felajánlók.

Fotó: Hraskó István

Lipóthné Komjáti Andrea hozzátette: igyekeznek úgy koordinálni az ilyen gyűjtéseket, hogy ne csak a kisebb gyerekeknek, hanem a tinédzsereknek is életkoruknak megfelelő ajándék kerüljön a csomagba. A Vöröskereszt megyei szervezete a kedvezményezettje a Hírös Agóra karácsonyi Csillagszóró akciójának is, emellett két települési önkormányzattól is rendszeresen kapnak ajándékokat. A családokat az intézményekkel – óvodákkal, iskolákkal – és a családsegítő szolgálatokkal együttműködve választják ki.

A rengeteg csomagot a megyei rendőrfőkapitány, dr. Gulyás Zsolt dandártábornok adta át pénteken a Vöröskereszt megyei igazgatójának.

Fotó: Hraskó István

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version