Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Titkos neonáci megemlékezésekre készült fel a rendőrség

- Advertisement -

Több rendőrrel találkozhatunk a fővárosban a szélsőségesek által „becsület napjaként” emlegetett évforduló miatt. Február 10. a német és magyar csapatok 1945-ös kitörési kísérletének évfordulója, ezen a napon a neonácik több eseménnyel is készülnek, az Európai Baloldal és a Magyar Antifasiszták pedig ellentüntetést szerveztek.

A rendőrség néhány nappal ezelőtti bejelentése szerint a fővárosban fokozott ellenőrzést fognak tartani, ezt csütörtök óta csinálják és egészen vasárnap estig arra kell készülni, hogy több rendőrrel fogunk találkozni Budapest utcáin, mint általában. Ez feltehetően indokolt is: tavaly februárban több támadás is volt Budapesten, az antifasiszták és a jobboldali szélsőségesek is megtámadtak embereket.

A hvg.hu-val a BRFK korábban azt is közölte, hogy két gyülekezést tiltottak be, mindkettőt a Bécsi kapu téren tartották volna szombaton. Ezek egyike a kitörési kísérlet áldozataira emlékezett volna, míg a másik a tavalyi antifa-támadások áldozataira.

Annyit azonban tudni, hogy szombaton 11 és dél között az Európai Baloldal fog tüntetni a neonácik ellen, a Magyar Antifasiszták pedig délelőtt tíz és délután egy óra között fognak vonulni a Duna partján álló cipőktől a Kossuth térre. Lesz azonban antifasiszta demonstráció a Széll Kálmán téren is, délután három és öt óra között.

Túrát és megemlékezést viszont nem kötelező bejelenteni, de a hírportál információi szerint lesz úgynevezett kitörés túra is, ezek délután indulnak. Lesznek, akik a Kapisztrán térről, és lesznek, akik a Virágos-nyeregtől fognak indulni, de többen mécsesekkel fognak a Kapisztrán térről a Széll Kálmán térre vonulni. Ezek viszont korántsem sima kirándulások: a civil megemlékezők mellett ezeken a túrákon többen nyilas, náci egyenruhákban szoktak vonulni, szélsőjobboldali jelképeket is megjelenítve.

via hvg.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version