Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Magyar Péter rendőrségi információkra hivatkozva 250 ezres tömegről írt, a rendőrség szerint nem becsülték meg a résztvevők számát

- Advertisement -

Magyar Péter meghirdette, majd meg is tartották szombaton a Nemzeti Menetet. Magyar Facebook-posztjában a rendőrségre hivatkozva azt írta, hogy a rendezvényen körülbelül 250 ezer ember vehetett részt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság viszont közölte, sosem bocsátkoznak tömegbecslésekbe, így Magyar a létszámról nem kaphatott tőlük információt – írja a Telex.

A lap erről szóló cikkére Magyar a Facebookon kommentelt, és állítja, hogy a rendőrségtől származik az általa közölt létszám.

„A helyszínt biztosító rendőri vezetők maguk mondták a 250 ezres számot. Természetesen mindig megbecsülik a létszámot, hiszen ahhoz kell igazítani a szükséges rendőri erőt. Már előzetesen is becsülnek (a közösségi média visszajelzéseket is figyelik). Sebaj, a Karmelitában még magasabb számot érzékeltek. Egész vasárnap folytak is a rendkívüli egyeztetések” – írta hozzászólásában Magyar Péter.

A Telex vasárnap kereste Magyar Pétert telefonon, sms-ben és emailben is, hogy honnan származik a 250 ezres rendőrségi információja, illetve milyen mérésekre, számításokra alapozza a 300-400 ezres saját becslését, de akkor nem kaptak választ tőle.

A KecsUP munkatársa is fotózott a menetben, a címlapképünkön is jól látszik a tömeg, mint ahogy a 444.hu drónfelvételén is. A tömeg megbecsüléséhez ezen az oldalon rajzolgathat a térképre.

- Advertisement -
Exit mobile version