Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kányádi Sándor, Weöres Sándor és Buda Ferenc verseitől volt hangos a főtér

- Advertisement -

A magyar költészet napja tiszteletére idén is tartottak nagy versmondást Kecskeméten. Közel kétszáz diák érkezett a Városháza elé.

Április 11-én, a magyar költészet napján a 95 éve (1929. május 10-én) született és 2018-ban elhunyt Kossuth-díjas erdélyi magyar költőről, Kányádi Sándorról emlékeztek meg a résztvevők, Április hónapja, Napsugár-hívogató és Szitakötő tánca című versével. Ezenkívül a diákok és Valasek Zita színjátszó közösen elmondták Weöres Sándor Duna mellett és Barangolók, valamint Buda Ferenc Álom című művét is.
A szavalás után a Kodály Iskola Antanténusz Gyermekkara énekelte Szegedi Ildikó karnagy vezetésével Áprily Lajos és Weöres Sándor megzenésített verseit.

YouTube video player

Az eseménnyel indult útjára a Versmondók Találkozója, a Hírös Agóra és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely közös programja, melyet immár 28. alkalommal rendeznek meg április-május során, játékos irodalmi délutánok keretében. A találkozó egyes fordulóinak az Ifjúsági Otthon és a Hetényegyházi Közösségi Ház, valamint város általános iskolái lesznek a házigazdái. A versmondó találkozó legjobb szereplői az 5-6. és 7-8. osztályos korcsoportban továbbjutnak a „Regösök húrján” vers- és prózamondó verseny országos döntőjébe.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version