Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Az aktív látogatói szemléletre alapoznak a Kecskeméti Vadaskert fejlesztésénél (videóval)

- Advertisement -

Szakmai bejárásra és kötetlen beszélgetésre várták a sajtó képviselőit április 11-én a Kecskeméti Vadaskertben, amelynek során szó esett a már megvalósult felújításokról és beruházásokról, kiderült milyen újdonságok fogadják a látogatókat, kik az új lakók, illetve milyen tervekkel, elképzelésekkel állnak a jövő kihívásai elé.

 Tokovics Tamás a park igazgatója az április 11-i rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, egy tíz évvel ezelőtt kitalált koncepció alapján programokban gazdag szezonokat tud maga mögött a Kecskeméti Vadaskert. A már hagyományként megtartott bejárás nagy népszerűségnek örvend, mind a látogatók, mind a kapcsolódó civil szervezetek körében. Célja az eddig elért eredmények értékelése és egy pozitív jövőkép felvázolása.

Az évekkel ezelőtti elképzelés szerint a hagyományosan „passzív” látogatói szemlélet helyett egy aktív látogató központot, közösségi téret szerettek volna létrehozni, amely a mai tapasztalatok alapján sikeresnek bizonyult, így ezen az úton szeretnék folytatni a munkásságot.

Továbbra is a tudományos munka és az ismeretterjesztés ösvényén szeretnének haladni. Számos partner részt vett az eseményen, de további partnerek bevonzása is a program része. Kulturális szervezetek, rendvédelmi szervek, valamint oktatási intézmények képviseltették magukat.

– A természet megismertetése és annak megóvása fontos feladat a mai világban – fogalmazott Tokovics Tamás. – A felelősségvállalás ilyen formájú megismertetése később átültethető a mindennapokba, akár a személyes kapcsolatok kialakítása terén is.

A város lakossága pozitívan fogadta a változásokat, hisz az elmúlt évek során megduplázódott a vadaskert a látogatóinak száma. Nagyságrendileg évente 120.000 fő érkezik a folyamatosan fejlődő állatkertbe.

A korábbi években megszervezett 2-3 program helyett akár 30 program is várja az érdeklődőket és a nyári táborok lehetősége is bővült.

Kiemelt törekvés, hogy mindig legyen újdonság, ez olykor kifutóbővítést jelent, máskor új állat érkezik.

– Most mandrillal bővült a kifutóban látható állatok létszáma, amely faj Európában egyedülálló. Hamarosan újabb állatok érkeznek, de ezek meglepetések lesznek a kilátogatók részére.

A várható programok közé tartoznak a pünkösd, a vadvilág-világnapja, a természet-világnapja és a madarak-fák napja alkalmából szervezett események.

Az aktív látogatói szemléletre alapoznak a Kecskeméti Vadaskert fejlesztésénél

 

- Advertisement -
Exit mobile version