Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Maximális védelem az ablakok beázása ellen

- Advertisement -

Amikor ránézünk egy épületre, az ablakokat egységes szerkezetnek látjuk, de közelebbről szemlélve rájövünk, hogy több részből állnak, és egy fontos elem, a párkány teszi őket egésszé. 

Az ajtók és ablakok kiválasztására kiemelt figyelmet fordítunk, hiszen az építési költségeken belül jelentős összeget tesznek ki, továbbá a hőszigetelés, az energiahatékonyság és a stílus szempontjából is döntőek. Beépítésük szakértelmet kíván, nem maradhatnak rések, azok ugyanis rontják a hőszigetelő képességet és növelik a beázás kockázatát. Ennek érdekében kerülnek elhelyezésre a külső párkányok. Mit kell tudni róluk, miért jelentenek jó megoldást az alumínium elemek?

A párkányok funkciója

Az ablakok külső és belső oldalára kerülő párkányzatnak más-más funkciója van, ezért anyagukban és kialakításukban is különböznek. Válassza ki az igényeinek megfelelő párkányokat a Braun-Árnyékolástechnika Kft. kínálatából, ahol minőségi műanyag nyílászárókat és különféle prémium árnyékolókat is talál!

A külső párkányok megóvják a homlokzatot a beázástól, védelmet nyújtanak az ablakszerkezetnek és a falnak, valamint a kávának az üvegfelületre csapódó csapadék és az onnan lecsorgó nedvesség ellen. Ezenfelül esztétikai szerepük sem elhanyagolható, fontos elemei a nyílászáróknak. 

A belső oldali párkányok elsősorban dekoratívak, továbbá védik a szerkezetet a porosodástól, lehetővé teszik a könyebb tisztíthatóságot. 

A káva védelmezői, a külső párkányok

A külső oldali párkányok az időjárás viszontagságainak való kitettségük miatt tartós, ellenálló, formatartó anyagokból kell, hogy készüljenek, amelyek esztétikai szempontból is megfelelnek az elvárásoknak. Az alacsony karbantartási igény, a könnyű tisztíthatóság is döntő tényezők a választásnál. 

Gyakran alkalmazott anyagok a természetes és a műkövek, valamint az alumínium, ugyanis ellenállnak nemcsak az erős napsugárzásnak, hanem a csapadéknak, fagynak, illetve a szélnek. 

A multifunkciós külső párkányok legfőbb szerepe a vízelvezetés, éppen ezért a homlokzat és az ablakszerkezet védelmében kifelé lejtéssel kell telepíteni, illetve vízorral kell ellátni. Ez biztosítja azt is, hogy ne álljon meg rajta a csapadékvíz, ne okozzon algásodást, penészedést.

Gondozásmentes alupárkány

A szinterezett felületű alumínium lemezből készülő párkányok tökéletesen megfelelnek a velük szemben támasztott követelményeknek, további előnyük, hogy könnyűek, így nem jelentenek extra terhelést a kávának. Korszerű, stílusos és időtálló megoldást nyújtanak, egyszerűen beépíthetőek és az áruk is kedvező. Jellemzőjük az alacsony hőmozgás, így a normál szélességű ablakok esetében nem szükséges dilatációval készíteni. A káva vízvédeleméről az élzáró profilok gondoskodnak.

Széles méret- és színválasztékban rendelhetőek, utóbbi okán az épület, a nyílászárók színvilágához igazíthatóak. 

A külső párkányok anyagául válassza az alumíniumot, amely a minőségi nyílászárókhoz hasonlóan évtizedekig tökéletesen ellátja a feladatát!

- Advertisement -
Exit mobile version