Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Ezt beszélik: sajtószemle a vidéki Magyarország független hírportáljaiból

- Advertisement -

Mi az a májuskosár? Hogyan vélekednek a belgák a magyarokról? Milyen a felfokozott hangulatú kampány Kaposváron? Miként hozott fordulatot a korrupciógyanús buszbeszerzés kapcsán a Pécsi Ítélőtábla döntése? Mi történt a Cseh Katalint gyalázó orvossal Nyíregyházán? Hogyan zajlott Magyar Péter veszprémi látogatása? Miért nem akar már polgármester lenni Molnár Róbert a Szeged melletti Kübekházán? Miként építik be parkolókkal Szolnok belvárosát? Többek között ezek a témák érdekelték ezen a héten a Budapesten kívüli független újságok szerkesztőségeit és olvasóit.

Borsod24: Az ország legnagyobb májuskosara

Az ország Borsodon kívüli részein legtöbbször nem is hallottak róla, mi az a májuskosár, így talán nem számít meglepetésnek, hogy már több esztendeje Sajószentpéteren készítik el a legnagyobbat. A májusfaállítás idején átadott díszes ajándékot idén egy négyesztendős kislány kapta az édesapjától, akinek egy emelőhátfalas autó szállította le a majdnem két és fél méter magas virágkosarat. Nagyjából száz cserép virág és rengeteg szalag, illetve díszítőelem került bele, így természetesen nagyon büszke rá a készítője, írta meg a Borsod24.

Debreciner: „Belgiumban ilyet egy politikus nem tehet”

Négy évvel ezelőtt, 2020 tavaszán két fiatal belgiumi tévés Debrecenben forgatott egy dokumentumfilmet a helyi független újság, a Debreciner munkájáról. Egyikőjüket sikerült a napokban megszólaltatnia a lapnak az akkori magyarországi tapasztalatairól és a belgiumi polgárok jelenlegi vélekedéseiről. A flamand közszolgálati médiaként működő VRT NWS oknyomozó újságírója, Victor Van Driessche szerint a magyar EU-tagság hazánknak és az Uniónak is előnyös, mégis itt lenne az idő feltenni a kérdést: bent akarunk-e maradni az egyesülésben?

Kapos-T: Egy levakarhatatlan felvonuló, egy alakoskodó és némi szolid mutogatás

Beindult a kaposvári önkormányzati választási kampány, és nem hasonlít egyik korábbira sem. Ennek nyilván a Magyar Péter-jelenség az egyik, senki által előre nem látott tényezője. Ez szárnyas reményeket adott egyeseknek arra, hogy valódi politikai teljesítmény – akár egy gyufacímkén elférő program, vagy egyáltalán bárminemű szellemi háttér – nélkül tényezővé váljanak. A Kapos-T elemzést készített a városban tapasztalható felfokozott hangulatról, történésekről.

KecsUP: Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Magdolna a KecsUP-nak arról mesélt, hogy bár van nyugdíjas igazolvány, a Magyar Posta azt minden jelzés nélkül visszaküldte a feladóhoz, a Magyar Államkincstárhoz, így nem tudja kiváltani a városi buszbérletét– ezzel pedig állítása szerint nincs egyedül. „Teljes jogú nyugdíjas vagyok: összességében 45 évet dolgoztam, mert én azt is korán kezdtem – pedig a legtöbb nőtársam alig várja a 40. évet. Fizikai dolgozó voltam, így a lábaim is eléggé tönkre mentek, de még nem töltöttem be a 65. életévemet” – áll Magdolna levelében.

Szabad Pécs: Óriási fordulatot hozott a másodfokú bírósági döntés a pécsi buszbeszerzési ügyben

Használt holland buszflottát vásárolt 2015-ben a pécsi önkormányzat közösségi közlekedési cége. A beszerzés utáni pénzmozgás korrupció gyanúját vetette fel Hollandiában, ami miatt később Magyarországon is eljárás indult. Az ügyet a Szabad Pécs végigkövette. Sokak meglepetésére tavaly felmentő ítélet született első fokon, április 30-án azonban a Pécsi Ítélőtábla másodfokú döntése óriási fordulatot hozott. A döntésről részletesen beszámolt a Szabad Pécs.

Szabolcs24: A trágár főorvos esete a botmixerrel

Előbb csak vizsgálat indult Kornafeld János ellen, aki minősíthetetlen stílusú hozzászólásokkal bombázta Cseh Katalint a Gazprom-Fradi üggyel kapcsolatos véleménye miatt. Miután tisztázódott, hogy valóban Kornafeld írta a vállalhatatlan megjegyzéseket, a nőgyógyász munkáltatója, a kórház gyorsan cselekedett, és azonnali hatállyal menesztették állásából a doktort – számolt be az esetről a Szabolcs24. Kiderült, az orvos stílusa nem csak most volt problémás, rengeteg nő panaszkodott rá az internet különböző fórumain az elmúlt években.

Szegeder: Mindenki kedveli a kübekházi polgármestert, ő mégsem akarja tovább csinálni

„Szerintem a halálomig polgármester leszek” – mondta a Szegedernek Molnár Róbert, a szerb és a román határ közelében fekvő falu, Kübekháza polgármestere. Bejelentését, hogy hogy huszonkét év után nem indul újra, országos figyelem övezte, ami meg is lepte őt. Egyelőre nem engedi el teljesen a falu kezét, önkéntesként továbbra is szívesen részt venne a közösségben, de a következő polgármestert is ő készíti fel a feladatra.

Szol24: Egy ikonikus faházsor helyét veszik át a parkolók Szolnokon

Féktelen parkolóépítésbe kezdett a városvezetés a megyeszékhelyen, éppen az önkormányzati választásokat megelőző hónapokban – jelentette a Szol24. Miközben több vidéki város tesz lépéseket az autómentes belváros kialakítására, vagy legalábbis a sétálóövezetek fejlesztésére, Szolnok ezúttal is a másik irányba tart, és az önkormányzat első embere szó nélkül áldását adja arra, hogy eltűntessék azokat az épületeket, amelyek korábban iskoláknak, idősek klubjának és sok más közösségi kezdeményezésnek adtak otthont.

Veszprém Kukac: Kiáradt a Tisza Veszprémben is

Veszprémbe is megérkezett Magyar Péter. A városba, ahol talán csak az Európa Kulturális Fővárosa nyitóünnepségén volt egyszerre annyi ember a főtéren, mint Magyar rendezvényén. Magyar Pétert lehet kedvelni vagy sem, de hogy nagyon tud valamit, az vitathatatlan. El tudja hitetni, hogy tényleg közülünk való, érti és beszéli az emberek nyelvét, könnyed, van humora és a gyűlölködés helyett szeretetet hirdet. Nem leereszkedik, hanem belép a körbe, ahogy tette ezt a demonstrációt követően is, amikor a LaVida pubban, sörrel a kezében, együtt nézte meg a Telekom elveszített meccsét a veszprémi szurkolókkal, erről a Veszprém Kukac tudósított.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version