Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Hiába lesz rendkívüli parlamenti ülés a svéd NATO-csatlakozás témájában, a kormánypártok nem vesznek részt

- Advertisement -

Nem vesz részt sem a Fidesz-, sem a KDNP frakció azon a rendkívüli parlamenti ülésen, amelyet az ellenzék kezdeményezett a svéd NATO-csatlakozás ratifikálása ügyében.

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett az MSZP-, az LMP-, a DK-, a Jobbik-Konzervatívok-, a Párbeszéd- és a Momentum-frakció a svéd NATO-csatlakozás, a méltóságteljes életvégi döntések és az akkugyártó vegyi üzemeket érintő munkaügyi ellenőrzésekről szóló törvények módosításának ügyében – írta a hvg.hu a parlament.hu-ra hivatkozva.

Az ellenzéki frakciók politikusai aláírásával szignált, Kövér László házelnökhöz címzett kérés szerint február 5-ére, hétfőre javasolták a rendkívüli ülés megtartását. A kezdeményezés szerint az ügyek nem tűrnek halasztást, amennyiben nem fogadnák el őket, súlyos társadalompolitikai célok szenvednének sérelmet.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban azt nyilatkozta, nem lát okot a rendkívüli ülés megtartására, szerinte a február 26-án kezdődő rendes ülésen is elegendő a ratifikálás, ha a kormánypárti frakciók úgy döntenek.

Pénteken a Fidesz-frakció sajtóosztálya közölte az atv.hu-val, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői nem vesznek részt az Országgyűlés rendkívüli ülésén, mondván, a zárószavazással megvárják a két miniszterelnök találkozóját. Aminek az időpontja erősen kérdéses, mert a Telex idézte a svéd Dagens Nyheter portált, és eszerint Ulf Kristersson svéd miniszterelnök pont azt mondta Orbán Viktornak Brüsszelben, hogy szívesen találkozik vele Budapesten – de csak miután Magyarország ratifikálta Svédország NATO-csatlakozását.

Ha a kormánypárti honatyák távol maradnak a hétfői rendkívüli üléstől, a parlament nem lesz határozatképes, s így a napirend előtti felszólalások után nem fogják tudni elfogadni az ülés napirendjét – hívta fel a figyelmet az atv.hu.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a Telexnek reagált arra, hogy a kormánypártok bojkottálják a hétfői rendkívüli ülést. Mint emlékeztettek, Magyarország az utolsó NATO-tag, mely még mindig nem szentesítette Svédország tagságát. Éppen ezért az USA „üdvözli a rendkívüli parlamenti ülés összehívását a közös biztonságunk számára kulcsfontosságú kérdésben. Orbán Viktor ígéretet tett arra, hogy Magyarország az első adandó alkalommal cselekedni fog. A hétfői ülés egy ilyen alkalom.”

- Advertisement -
Exit mobile version