Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Publicus Intézet: az ellenzékiek közül csak a Tisza Párt és a DK jutna be önállóan a parlamentbe

- Advertisement -

A Publicus Intézet Népszava számára készített reprezentatív kutatása szerint minden kategóriában a Fidesz-KDNP pártszövetség az első, második helyen Magyar Péter pártja, a Tisza Párt áll.

Ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások, az összes megkérdezett 24, a biztos szavazók 33, a biztos szavazó pártválasztók csoportjának pedig a 42 százaléka szavazna a kormánypártokra, a Tisza pártra pedig az összes megkérdezett körében 14, a biztos szavazók között 16, a biztos szavazó pártválasztók között pedig 20 százalék szavazna.

A Tisza Párttól alig lemaradva a DK következik, 12, 15, illetve a biztos szavazó pártválasztóknál 18 százalékkal. A többi párt az öt százalékos bejutási küszöböt sem éri el: a biztos szavazó pártválasztók csoportjában az MSZP és a Mi Hazánk Mozgalom 4, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum egyaránt 3, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd pedig 1 százalékot érne el.

Az elmúlt hónapokban általában nagyságrendileg 40 százaléknyi bizonytalan aránya 34 százalékra csökkent és 18 százaléknyian vannak azok a bizonytalanok, akik biztosan elmennének a szavazásra, de még nem döntötték el, melyik pártra adják a szavazatukat.

Pulai András, a Publicus igazgatója elmondta: „A korábban a kegyelmi botrány hatására a bizonytalanok között megjelent Fidesz-szavazók egy része most a Tisza Pártra szavazna. Magyar Péter pártja emellett láthatóan az ellenzéki összefogás szavazói közül csípett le néhány százalékot, és a Momentum, a Mi Hazánk és az MKKP hívei közül csábított át néhány százalékpontnyit.”

A mikropártok esetében a megkérdezettek egyike sem említette a Vona Gábor-féle Második Reformkor Pártot, Jakab Péter Nép Pártját, vagy Márki-Zay Péter pártját, a Mindenki Magyarországa Mozgalmat – „ezek gyakorlatilag eltűntek a palettáról” – mondta az igazgató. Hozzátette, ha most lennének a választások, magas lenne a részvétel: 85 százalék biztosan, míg 6 százalék valószínűleg elmenne.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version