Bár azt mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, a többi sem kevésbé fontos. A mai rohanó életünk miatt néha elfelejtünk rendszeres időközönként enni, és nem szánunk időt egy egészséges és laktató ebédre, ezért azt eszünk, ami a kezünkbe kerül. Pedig rengeteg egyszerű recept közül válogathatunk kedvünkre!
Egy gyors ebéd egyszerre lehet ízletes és könnyen elkészíthető, méghozzá kevés és mindenki számára elérhető alapanyagból. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány költséghatékony és egészséges receptötletet, amelyek elkészítéséhez nem kell tapasztalt szakácsnak lenned. Tekintsd át a recepteket, inspirálódj és légy igazi „konyhatündér”.
1. Gyors babgulyás
Egy konzerv vörösbab, egy doboz fehérbab, kevés paradicsomszósz, só, bors, 2 evőkanál olívaolaj. Keverj össze mindent egy serpenyőben, hagyd forrni 2-5 percig, majd díszítsd bármilyen zölddel, ami a ház körül van, és tálald bátran! Finom, gyors, egészséges étel, kevés kalóriával, sok fehérjével és rosttal.
2. Serpenyőben sült zöldségek
Kaliforniai paprika, cukkini, zöldhagyma, olívaolaj, citromlé, fűszer ízlés szerint. Hagyd közepes lángon, és időnként keverd össze a zöldségeket. Fokhagymával vagy anélkül is remekül talál. Ha pedig épp szabadnapos vagy, akkor egy pohár vörösbort is csempészhetsz melléje, mivel ez egy tipikus mediterrán étel.
3. Sütőben sült csirkemell + zöldségköret
A natúr csirkemell az egyik legízletesebb fogás a magyar konyhában, viszont elkészítése sokak számára nehéz, mivel nagyon könnyű kiszárítani. Pedig a titok egyszerű, van még egy fontos lépés mielőtt bekerül a sütőbe: mosás, felvágás és fűszerezés után egy kevés olajon pirítsd meg egy serpenyőben, ezt követően mehet a sütőbe, ha van kapcsold be a légkeverést. 130 fokon, 15 perc alatt gyönyörűen megsülnek.
4. Keleti saláta ebédre
Főtt burgonya héjában, meghámozva és apróra vágva + apróra vágott hagyma, vagy ahogy tudod, mert mindegy. Ehhez adj még hozzá olívabogyót, főtt tojást, kevés ecetes uborkát és olívaolajat, illetve mehet só és bors ízlés szerint. Majd tálald szeretettel egy 5 csillagos étteremhez méltó ételt. Csak hát az otthon készült saláta talán annál is finomabb!
5. Az ínycsiklandó túrógombóc
Végül pedig jöjjön egy ebédötlet az édesszájúaknak, ami hazánkban nem csak desszertként, hanem főételként is remek. Elkészítése roppant egyszerű: 50 dkg túrót törj össze villával, majd adj hozzá 3 db. tojást, 1 bögre búzadarát és csipetnyi sót. Ahhoz, hogy ne folyjon szét, amikor főzöd néhány órát pihentesd a hűtőben. Vizes kézzel formálj gombócokat, amelyeket 5-8 perc alatt főzz készre forrásban lévő vízben.
Ha magától feljött a víz felszínére, kész is van, már csak egy kis zsemlemorzsa, esetleg tejföl és porcukor hiányzik. Mindez csak ízlés kérdése!
Jó étvágyat kívánunk!