Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A jövőbe lát a polgármester férje? Vizsgálat indulhat a Szemerey-bank csődje előtti furcsaságok miatt

- Advertisement -

Már több soron megírtuk, hogy a Szemerey-bank, vagyis az NHB bedőlése előtt a felügyeletet ellátó Matolcsy vezette MNB korlátozásokat rendelt el a stabilizálás érdekében, de ez sem mentette meg a bankot, nem sokkal később bedőlt. Arról is szóltunk, hogy ennél a banknál vett fel hitelt a polgármester férjének cége. Szemereyné Pataki Klaudia korábban arról tájékoztatta a KecsUP-ot, hogy egyenesen az MNB felé fizetik vissza a hitelt, változatlan feltételekkel. Az is tudható, hogy rokonságban áll egymással a Matolcsy család és a Szemerey család.

De írtunk arról is, hogy furcsa módon, vagy jövőbe látó képesség miatt, esetleg rendkívüli üzleti érzék okán, a jegybankvezér Matolcsy György fiainak cégei még a nyilvánossá vált intézkedések előtt kivették a pénzüket az NHB-ból és a Gránit Banknál nyitottak számlát.

Ennél számunkra érdekesebb, hogy pont így cselekedett a polgármester férje ( Szemerey Szabolcs ) által vezetett és budapesti székhellyel rendelkező KEDO Zrt. is, amely az egyetem építését koordinálja. A részvénytársaságnak is volt számlája az NHB-nál. A bejelentés előtt 12 nappal nyitottak ugyancsak a Gránit Banknál számlát. Pont úgy, mint a Matolcsy-fiúk. Íme a nyilvános cégadatokból ( Opten ) az erre utaló rész:

Arról is említést tettünk, hogy egy üzenet alapján a felügyelettől kiszivárgott az MNB intézkedése, amelyben bizonyos ügyfeleknek szólhattak előre. Most egy magánszemély tett bejelentést az ügyészségnél, bennfentes kereskedelem gyanújával. A kérdés az, hogy indul-e nyomozás az ügyben?

Ha a KecsUP is rendelkezne jövőbe látó képességgel, akkor most megírhatnánk, hogy Szemereyné Pataki Klaudia lesz-e a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, vagy esetleg más valaki.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version