Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Heller: A farkas és a bárány meséje örökérvényű

- Advertisement -

Magyar Narancsnak Heller Ágnes azt mondja, látszatharc az MTA-ügy, a kormány előbb-utóbb ráteszi kezét a kutatóhálózatra, azaz a farkas és a bárány meséje örökérvényű:

a bárány érvelhet bármilyen racionálisan, a farkas így is, úgy is megeszi.

A kormánnyal felesleges alkudozni. A most vasárnap 90 éves filozófus azt mondja, ő élt a Horthy-, a Rákosi- és a Kádár-érában is, tudja, arra megy ki a játék, hogy az intézeteket államosítsák, a pénzüket lenyúlják és olyanoknak adják, akiknek semmi közük a tudományhoz. Az igazi zsarnokok ideológiától függetlenül valahogy hasonlítanak egymásra, márpedig Sztálin is nagy nyelvtudós és biológus volt.

Orbánnak a hatalomhoz kell a pénz

A hatalommegosztás, a pluralizmus fontos, hiszen egy olyan rendszerben, mint amilyen az Egyesült Államokban van,

Orbán már nem lehetne hatalmon, mert több mint nyolc éve kormányoz.

Orbánnak az uniós pénz is hatalma fenntartásához kell, hiszen  „három kielégíthetetlen emberi szükséglet van: a hatalom, a hírnév és a vagyon”, és szerinte „Orbán Viktornak a hatalom a legfontosabb”, a pénz is, de az a hatalma megtartásához kell. A balolda óriásit téved, ha azt hiszi, hogy akár egy fair választáson is nyerhetne egyedül, a Jobbik nélkül.

Az Orbán-féle vircsafttal szemben mindenkire szükség van.

 

- Advertisement -
Exit mobile version