Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Az igazgató gyanúsítgatásai miatt írhatott levelet az önkormányzatnak a kirúgott piaci dolgozó

- Advertisement -

A hatósági büntetésről szóló határozat csupán egy levelet említ. Egészen pontosan annak a piaci dolgozónak a levelét, akit utána a levélre is hivatkozva rúgott ki a piac igazgatója. Azonban úgy tudjuk, hogy azt megelőzően is volt egy levél, de azt több dolgozó is aláírta. Információink szerint azonban arra nem kaptak választ. Ezért a végül kirúgott munkatárs magánakcióba kezdett, olyan formában küldte el ismét a levelet, amellyel már muszáj volt foglalkozni.

Városházi informátorunk szerint a levélben azt írta néhány helypénzszedő, hogy Kolek Andrea igazgató azzal gyanúsítja őket, hogy ellopják a pénzt. Egy tavaly nyári vásárra hivatkoztak, amikor a sok vásárlói autó ellenére az igazgató kevésnek találta a bevételt. A levélírók szerint az igazgató azt feltételezte, hogy elsikkasztották a bevétel egy részét. A levélben még az is szerepel, hogy úgy érzik, nincsenek eléggé megbecsülve, és ebből így együtt elegük lett. Ezért fordultak segítségért a fenntartóhoz. Információink szerint az első – közösen írt – levélben kifejezetten kérték, hogy semmi esetre se tudja meg a levélírók nevét a piac igazgatója, mert tartottak a bosszútól.

Mint ismeretes, éppen azért robbant ki ez a botrány, mert a kirúgott dolgozó személye úgy lett ismert a piac igazgatója előtt, hogy a piacért felelő Gaál József alpolgármester és munkatársai kiadták a dolgozó személyes adatait. Ezért a hivatalt 1 millió forintra büntették. Úgy tudjuk, hogy a kirúgott dolgozóval végül peren kívül egyeztek meg, és 8 millió forintot fizettek neki azért, hogy ne mesélje el a kínos esetet.

Utóbbi információnkkal Kolek Andrea igazgatóhoz fordultunk, de egy hete nem kaptunk választ a következő kérdéseinkre:

  • Meg tudja-e erősíteni, hogy titoktartási szerződést kötöttek az adatvédelmi incidens után kirúgott kollégával?
  • Meg tudja-e erősíteni, hogy 8 millió forintos hallgatási pénzt is fizettek neki ( a piac költségvetéséből? )?
  • Meg tudja-e erősíteni, hogy Gaál József alpolgármester volt az, aki kollégáival kiadta Ön felé a személyes adatokat?

A válaszokat továbbra is várjuk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version