Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Gúnyolódik a zrínyis szülőkön a helyi propaganda

- Advertisement -

A helyi zsebmédia napok óta hosszú nyelvcsapásokkal igyekszik felmenteni az önkormányzatot, a tulajdonában lévő Zrínyi iskola épületének áldatlan állapota miatt ( kellenek a hirdetések az önkormányzati cégektől ).

A csütörtöki nyilvános szülői értekezletről a hirosveny.hu azt írja, hogy „néhány szülő”emelte fel a szavát. A hírportál néhány cikkét talán nem olvassák annyian, mint ahányan megjelentek. Nem volt rest és megszámolta a cikkíró: 23 szülő volt ott. A gyermeküket féltő szülőket pedig „anyukák kórusának” nevezi, ami több, mint surmóság.

Gyorsan csatlakozott a keol.hu is, amely szintén azt írja, hogy annak ellenére, hogy állítólag a szülők egyöntetűen azt követelték, hogy ne ebben az épületben kezdődjön a tanév, néhányan mentek csak el. A fideszes potentátoknak egy méterről az arcába fotózó sajtómunkás ( hogy a rajongás testközelből is érzékelhető legyen ), cikkének kezdőképén az üres székekre fókuszált.

Szolgálati közlemény: a kasszák legközelebb hétfőn nyitnak.

Ez alatt játszanak a gyerekek, miközben a zsebmédia gúnyolódik a szülőkön

Csakhogy a propaganda elferdített egy tényt, bár az rutinból jól megy már.

Eleve nem terveztek össznépi szülőit, erre csak az osztályokat képviselő szülőket hívták meg, nem az összeset.

Valamint ajánljuk a gúnyolódó médiamunkások figyelmébe azt a cikkünket, amely arról szól, hogy kirúgták a piaci dolgozót, mert az panaszkodni mert. Ilyen világot teremtett a regnáló hatalom. A szülők között sok a közszolga, a közalkalmazott, önkormányzati cégnél dolgozó, vagy attól függő. Félnek. Ezért nem mernek ott leni hasonló eseményeken.

Az sem igaz, hogy közös nevezőre helyezkedtek a szülők és a másik fél. Miként az is csak lódítás, hogy mindenki békésen távozott. Mert ami csütörtökön történt, az csupán egy hajszálnyi lépés, és nem az, amit a szülők akarnak. Újból ígéreteket kaptak, de mit is kaphattak volna, hiszen magasabb szintekről nem voltak ott ezen az értekezleten. Sem Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, sem Zombor Gábor és Salacz László országgyűlési képviselők nem vettek részt. Hiába no, egy szüreti mulatság kedvezőbb terep. Király József, aki bizottsági elnökkén vett részt és középre ültették, meg is jegyezte, hogy itt nem neki kellene ülnie, hanem a felelősöknek.

Ellenben a polgármester éppen aznap azt nyilatkozta a tanévnyitó konferencián a Kodály iskolában, hogy az önkormányzat támogató környezetet biztosít a helyi oktatásnak. Kíváncsiak vagyunk az ÉZI plafonjára.

Pihenés közben a gyerekekre hullik a por, miközben a zsebmédia a szülőkön gúnyolódik

Nézzük, miben maradtak a csütörtöki szülőin.

  1. Leverik az éppen hullani készülő vakolatot az iskola falairól. 
  2. Elkészül az a szakhatósági vélemény, amely arra világít rá, hogy veszélyes-e az épület vagy sem. Rendkívüli esetben ez nyolc nap, tehát nem biztos, hogy ennek tudatában lesznek, amikor hétfőn elengedik a szülők gyermekeiket az iskolába.

Persze szó volt most is arról a bizonyos energetikai felújításról, amivel megpróbálják nyugtatni a szülőket, csakhogy az nem old meg minden problémát, és semmit nem tudni a munka elvégzésének idejéről.

Beszélgettünk szülőkkel az értekezleten ( tehát a KecsUP ott volt, rosszul tudta az erről poénkodó újságíró helyben és az erről író sajtó ) és többen elmondták, hogy a gyerekek ételébe hullik a vakolat, és egy tanárra már rá is esett egy darab. Közben a zsebmédia jót gúnyolódik a szülőkön.

Dr. Patyi Péter, a szülők kvázi szóvivője a KecsUP-nak elmondta: minimális lépés történt, amely megnyithatja az utat a szülők által vágyott mielőbbi teljes felújításhoz. De ami történt, az nem elég ahhoz, hogy hátradőljenek a szülők, és nem is teszik. Ezzel nem lehet őket leszerelni.

Szombaton tehát megtartják a csendes tüntetést a városháza előtt 14 és 16 óra között.

 

- Advertisement -
Exit mobile version