Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Hét megyében gyűjtötte a pénzt és a bankkártyákat az álpostás

- Advertisement -

Többrendbeli időskorúak sérelmére elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a  Kaposvári Járási Ügyészség azzal a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki több mint kétmillió forintot zsákmányolt idős emberektől azzal, hogy kihasználta a hiszékenységüket.

A magát bűncselekményekből fenntartó baranyai férfi az ország számos pontjára elutazott kocsival, ahol társasházi lakásokban élő idős embereket tévesztett meg azzal, hogy magát postásnak adta ki, majd valótlan indokokra – többek között a többi postás munkáját érintő ellenőri tevékenységére vagy a pénz hamisságára – hivatkozva készpénz és bankkártya átadását kérte tőlük. Miután az életkoruknál fogva kiszolgáltatott nyugdíjasoktól az értékeiket megszerezte, a férfi általában futva menekült el a helyszínről, majd a készpénzt elköltötte, a bankkártyák felhasználásával pedig további kárt akart okozni.

A férfi tavaly júniustól Veszprémben, Kiskőrösön, Egerben, Budapesten, Baján, Szekszárdon, Kecskeméten, Dunaújvárosban és Kaposváron mindösszesen 15 embert  ejtett tévedésbe ezzel a módszerrel, és nekik egyenként 60- és 540 ezer forint közötti kárt okozott. A férfi több mint kétmilliót szerzett összesen a bűncselekménysorozattal. A kaposvári nyomozók végül tavaly kapták el a csalót, akit le is tartóztattak.

A további nyomozás során a férfi ellen más megyékben indított bűntetőeljárásokat is a Kaposvári Rendőrkapitányság előtt folyamatban lévő ügyhöz egyesítették, majd a széleskörű vizsgálat eredményeképpen az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben mindösszesen 16 bűncselekmény elkövetése miatt emelt vádat a Kaposvári Járásbíróságon. Az ügyészség öt év börtönt kért a férfira arra az esetre, ha beismeri a tettét, azzal, hogy tiltsák el a vezetéstől és kötelezzék őt a kár megtérítésére.

- Advertisement -
Exit mobile version