Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Felszámolják az állami milliárdokkal dotált kerekegyházi vállalkozó egyik fő cégét

- Advertisement -

Elrendelte a Kecskeméti Törvényszék a Gladiolus Kft. felszámolását – derül ki az Opten céginformációs szolgálat adatbázisából. A bíróság végzése tavaly decemberben jelent meg a cégtörténetben.

A bíróság a céget fizetésképtelenné nyilvánította, ezért rendelték el a felszámolását. A cég így a folyamat végén meg fog szűnni. Akiknek jelenleg is tartozik, azoknak jelezniük kell a követeléseiket a kirendelt felszámolónak.

A Gladiolus Kft. körüli zűrök tavaly év elején váltak szélesebb körben ismertté, miután a 24.hu kiderítette, hogy a nagy állami megrendelésekkel ellátott, vegyiáru-kereskedelemmel foglalkozó cég hatástalan kézfertőtlenítő szereket terített szerte az országban, közvetlenül a koronavírus-világjárvány előtt is. A cég kerekegyházi telephelyén hatósági razzia is volt nem sokkal cikkük után.

A Gladiolus Kft. azé a Bajáki Edéé, aki nyár óta letartóztatásban van, az ügyészség őt és társait különösen nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítja. Az ügyészségi vizsgálat eredetileg nem a Gladiolus Kft.-t célozta, hanem Bajáki Ede cégcsoportjának másik oldalát. A Hírös-Vitál Zrt. élelmiszer-feldolgozó csarnokokat, gyártósorokat kívánt felhúzni a Kecskeméttől pár kilométerre fekvő Kerekegyházán, óriási, bő 7 milliárd forintos állami támogatást is megítéltek neki, de aztán gondok adódtak, az ügyészség pedig rátalált a szabálytalanságokra – amelyeket csak tetézett, hogy a Hírös-Vitál Zrt. veszélyes baktériummal fertőzött ásványvizet palackozott a telepen, amelyet a Gladiolus Kft. szállított az Országos Vérellátó Szolgálathoz, és a koronavírus-járvány alatt pár ezer palackkal került véradókhoz is az ásványvízből.

A Gladiolus neve mellett is sorakoznak a cég kimúlását előrevetítő bejegyzések a cégadatbázisban. A NAV bűnügyi igazgatósága tavaly augusztusban – amikor Bajákit és társait elvitték és letartóztatták – két ügyszámon is büntetőjogi intézkedéseket rendelt el a Gladiolust érintően. Októberben aztán a NAV hátralékkezelési osztálya végrehajtást rendelt el, és egy közjegyző is így tett. Bajáki tulajdonrészét immáron három különböző ügyszámon is lefoglaltatta valaki.

- Advertisement -
Exit mobile version