Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kínos pillanatokkal kezdődött meg a grassroots labdarúgó kupa

- Advertisement -

Tegnap este a főtéren megnyitották a 20. Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntőjét. A koronavírus miatt most leginkább hazai csapatok versenyeznek egymással. Egyben a szervező Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány 20. születésnapi ünnepsége is volt a tegnapi.

Miután az alapítvány elnöke Radics Kálmán, nem meglepő, hogy a VIP részben több fideszes képviselő is ült. Ott volt Salacz László országgyűlési képviselő és Sipos László, Lévai Jánosné, Kósa József önkormányzati képviselők. De ott ült Nyilasi Tibor, a társszervező Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) részéről és Vincze Ottó, aki a rendezvény nagykövete. A volt nagykövet, Laczkó Zsolt is helyet kapott, valamint Dunai Antal egykori válogatott labdarúgó is. Valamint Sztáray Péter András külügyi államtitkár és Gaál József alpolgármester is.

Kínos pillanatok a megnyitón

A grassroots lényegében a szervezett amatőr labdarúgást jelenti, amelyet az MLSZ egy ideje tudatosan felkarolt, és a kecskeméti rendezvény is évről évre lehetőséget biztosít a tehetséges fiataloknak a kibontakozásra. Ez szép és jó kezdeményezés, ugyanakkor nem mehetünk el a megnyitó kínos pillanatai mellett szó nélkül. Vegyük ezeket sorra.

  1. Az államtitkár beszéde alatt a színpad mögötti szervezést is lehetett hallani, bekapcsolva maradt egy vagy több mikrofon.
  2. A koronavírus áldozataira emlékező kisfilm helyett egy örömködő videó indult el Vincze Ottó góljaival. Ezt a kínos pillanatot fokozták a műsorvezetők azzal, hogy a később színpadra lépő Vincze Ottót arról kérezték, meglepődött-e, hogy az ő videója kezdődött el, és végül is megfelelő pillanatnak találta-e ezt az időpontot.
  3. A videó helyett végül egy színpadi produkció jött megemlékezve a koronavírusban elhunytakra, de ez talán rögtönzés lehetett, mert a szintetizátor be sem volt dugva és nyilvánvalóan playback volt a produkció. Ami pont úgy szólt, mint egy a Youtube-on megtalálható felvétel, de azt nem a színpadi fellépők éneklik. Azért végül bemutatták az angyalhang tulajdonosát, a mikforon előtt álló hölgyet.
  4. Az egyik műsorvezető, Görög Zita saját szerelmével készített interjút Laczkó Zsolt személyében, és ezt úgy kezdte, hogy kellemetlen kérdést is tudna neki feltenni, de inkább nem. Majd az interjú végén közölte, hogy majd otthon folytatják.
  5. Az indokolatlanul hosszúra nyújtott válaszánál Dunai Antalba pedig úgy kellett beleszakítani a szót, hogy ne csússzon el a műsor.

Az államtitkár egyik mondata volt a legkínosabb

De ami a legkínosabb volt, az a külügyi államtitkár bejelentése volt, amely szerint a tárca 600 ezer forinttal támogatta az eseményt, mert nagyon fontosnak tartja. Ez még egy városi támogatásnak is sovány lenne, de, hogy egy minisztérium azzal indokolja ezt az összeget, hogy mennyire fontos neki ez a program…Szijjártó Péter miniszter ennyiből kb. egy órán keresztül nyaralhatna bérelt jachton. Legalábbis olyanon, amin lencsevégre kapták az Adrián, amikor a miniszterelnök azt kérte a magyaroktól, hogy több Balaton és kevesebb Adria legyen.

2 órás koncerttel zárult a megnyitó

A beszédek, az interjúk, és minden felvezető program után jött egy 5 perces tűzijáték, amit feltöltöttünk Facebook oldalunkra. Majd 21 órakor kezdődött a Neoton Família 2 órás koncertje, amely rendben volt, jól is szólt. Csak aki emiatt jött a főtérre (és talán ők voltak többen) és már a 18 órási kapunyitásra megérkezett (mert arról nem talált információt, hogy mikor lesz a koncert), annak jó hosszú estéje lett. De aki igazán nagy rajongó, annak megérte, mert az összes nagy sláger elhangzott.

- Advertisement -
Exit mobile version