Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Életet mentett az MLSZ defibrillátora Kiskunmajsán

- Advertisement -

Az MLSZ 1600 darab defibrillátort szerzett be még évekkel ezelőtt. Egy ilyen mentette meg azt a kiskunmajsai sportolót, akit újra kellett éleszteni a labdarúgópályán.

A szövetség rendszeresen végez szűrővizsgálatokat, amelyekkel nagymértékben csökkenthető a tragédia kockázata, de azt teljes mértékben nem lehet megelőzni – mondta el Sipos Jenő az MLSZ szóvivője. Azért szereztek be életmentő eszközöket az alsóbb osztályú, illetve amatőr klubok számára, mert az MLSZ feltett szándéka volt, hogy védjék a sportolókat a tragédiáktól.

Egy baráti futballmeccs után esett össze az egyik játékos a kiskunmajsai pályán. A csapatban volt egy mentőtiszt is, aki rögtön megkezdte a defibrillátorral az újraélesztést. A művelet sikerrel járt, a sportolót azóta megműtötték Szegeden, és már Kiskunmajsán kezelik.

Sipos Jenő elmondta, hogy szinte mindenhová sikerült eljuttatni a készülékeket, mert amikor igazán kell, akkor csak ez menthet életet. A kiskunmajsai fociklub elnöke is közölte az eset után, hogy a defibrillátor akkumulátoregységét, amelynek három év a szavatossági ideje, azonnal újra cserélték, hogy ha legközelebb is előfordul ilyen eset, ismét használható legyen az életmentő szerkezet.

via vg.hu

- Advertisement -
Exit mobile version