Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Nyaralásra indultok a kocsival? Ezeket ne feledd el!

- Advertisement -

Ha autóval mentek a nyaralásra, akkor van néhány fontos dolog, amit érdemes elintézni indulás előtt. A Kwikfit autószerelő cég szakemberei összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat, amivel jó, ha tisztában vagy te is.

Ha a kocsi felkészítéséről van szó, érdemes a szakemberekre hallgatni. Életet menthet néhány jó tanács, amire magadtól nem gondolsz. A Kwikfit tapasztalt szakemberei röviden elmondják, hogy mit érdemes elintézni és összekészíteni, mielőtt elindultok. Ezek egyrészt a kocsi állapotát érintik, másrészt pedig ésszerű felkészülési ötletek, hogy épségben odaérjetek az úticélhoz.

A téli csúszós utakat valahogy jobban tiszteljük, de nem csak a nedves út lehet veszélyes. A nyári hőségnek ugyanúgy megvan a maga veszélye, bár teljesen más jellegű. A melegben könnyebben lankad a figyelem, idegesebbek a vezetők, ami növeli a balesetveszélyt. A kocsi emellett általában jóval nagyobb súlyt visz magával, mint általában, hiszen az egész család benne ül és megpakoljátok a csomagteret is.

Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a kocsi a lehető legjobb állapotban induljon útnak. A Kwikfit szakemberei nem győzik hangsúlyozni annak fontosságát, hogy indulás előtt szakember ellenőrizze az autó műszaki állapotát.

 

Hasznos apróságok

A nyilvánvaló tökéletes állapotú pótkerék mellett vannak olyan hasznos apróságok, amikről semmiképp ne feledkezz el. Ilyen a vontatókötél és bikakábel, hogy ha bármi gond történne, tudjatok segítséget kérni.

Az egészségügyi csomag szintén rendkívül fontos. Nem csak, mert előírás, hanem mert nélküle akár egy életmentő érleszorítást sem tudsz megcsinálni, ha balesetet szenvedtek. Ha nincs nagy baleset, csak a gyerek vágja meg a kezét nyaralás alatt, akkor is jól jöhet.

Útközben

Alap, hogy csak pihenten szabad útnak indulni. Ne az indulás előtti este pakold még éjfélig a holmikat, ha ötkor már úton vagytok, készülj előre. A Kwikfit szakemberei emellett azt javasolják, hogy érdemes alaposan megtervezni az utat különös tekintettel arra, hogy hol és hogyan tudtok pihenőt beiktatni. A pihenőre nem csak a vezetőnek, de a gyerekeknek is nagy szükségük van.

Fontos dolog, hogy csak annyi csomagot vigyetek magatokkal, ami a csomagtartóba befér. Az utastérbe helyezett csomagok ugyanis egyrészt kényelmetlenek, ennél sokkal fontosabb, hogy balesetveszélyesek egy-egy hirtelen fékezésnél vagy apró koccanásnál is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version