fbpx

FRISS HÍREK

A polgármestert vagy a főépítészt küldené tanulni Hollandiába a kerékpáros közlekedésről?

- Advertisement -

Az aktív Magyarországért felelős Kormánybiztosság közlekedési és kerékpáros továbbképzést szervez Hollandiában. A szakmai tanulmányi útra megyei jogú városok és kerületek polgármesterei, főépítészei jelentkezhettek – adja tájékoztatásul közösségi oldalán Révész Máriusz kormánybiztos.

A program célja, hogy a városi döntéshozók lássák, mit tesznek a holland városokban a kisebb környezeti terhelésért, az alacsonyabb forgalomért és hogyan tudják összehangolni a kerékpáros fejlesztéseket a közlekedés többi résztvevőinek érdekeivel.

A kérdésünk az, hogy Kecskemétről a mostaninál sokkal jobb kecskeméti kerékpáros közlekedésért a kecskemétiek Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert vagy Öveges Lászlót, aki 1985-90 között, majd 2009-től Kecskemét főépítésze, küldjék-e tanulni Hollandiába a kerékpáros közlekedés fejlesztéséről? Öveges 2015-ben, mint az ország „legtökösebb hivatalnoka” került be az országos sajtóba, amikor egyirányúvá változtatták az egyik legnépszerűbb „egérutat”, nem mellesleg pont ebben az utcában lakik a főépítész. (Az erős visszhang után, végül visszaállították a régi rendet.)

Poll not found

Miért fontos ez a kérdés, ami egyébként nem fricska

A kecsUP-on több írásunkban jártuk már körül a kecskeméti (nem csupán kerékpáros) közlekedés buktatóit és fejlesztési terveit.

Hasonló cikkünk:  Olvasói vélemény a kecskeméti közügyekkel kapcsolatban

A kecsUP-on kiemelt kérdésként foglalkozunk Kecskemét közlekedésével, amiről jó lenne hamarosan úgy beszélni és írni, ami inkább kevesebb bosszúságot okoz, mint fejtörést. Ezért, ha városunk első számú vezetőjét vagy főépítészét elküldjük egy nálunknál fejlettebb kerékpárosbarát országba, hátha hoznak haza Kecskemét számára hasznosítható tapasztalatokat. Hiszen tanulni mindig hasznos, főleg, ha az a közösség széles tagjai számára is kedvező hatással vannak. Meglátjuk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...