fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

A polgármestert vagy a főépítészt küldené tanulni Hollandiába a kerékpáros közlekedésről?

- Advertisement -

Az aktív Magyarországért felelős Kormánybiztosság közlekedési és kerékpáros továbbképzést szervez Hollandiában. A szakmai tanulmányi útra megyei jogú városok és kerületek polgármesterei, főépítészei jelentkezhettek – adja tájékoztatásul közösségi oldalán Révész Máriusz kormánybiztos.

A program célja, hogy a városi döntéshozók lássák, mit tesznek a holland városokban a kisebb környezeti terhelésért, az alacsonyabb forgalomért és hogyan tudják összehangolni a kerékpáros fejlesztéseket a közlekedés többi résztvevőinek érdekeivel.

A kérdésünk az, hogy Kecskemétről a mostaninál sokkal jobb kecskeméti kerékpáros közlekedésért a kecskemétiek Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert vagy Öveges Lászlót, aki 1985-90 között, majd 2009-től Kecskemét főépítésze, küldjék-e tanulni Hollandiába a kerékpáros közlekedés fejlesztéséről? Öveges 2015-ben, mint az ország „legtökösebb hivatalnoka” került be az országos sajtóba, amikor egyirányúvá változtatták az egyik legnépszerűbb „egérutat”, nem mellesleg pont ebben az utcában lakik a főépítész. (Az erős visszhang után, végül visszaállították a régi rendet.)

Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert vagy Öveges László főépítészt küldené tanulni Hollandiába?
  • Adj hozzá további lehetőséget...

Miért fontos ez a kérdés, ami egyébként nem fricska

A kecsUP-on több írásunkban jártuk már körül a kecskeméti (nem csupán kerékpáros) közlekedés buktatóit és fejlesztési terveit.

Hasonló cikkünk:  Bethlen körút, a városi kezelésben lévő rodeópálya - videó

A kecsUP-on kiemelt kérdésként foglalkozunk Kecskemét közlekedésével, amiről jó lenne hamarosan úgy beszélni és írni, ami inkább kevesebb bosszúságot okoz, mint fejtörést. Ezért, ha városunk első számú vezetőjét vagy főépítészét elküldjük egy nálunknál fejlettebb kerékpárosbarát országba, hátha hoznak haza Kecskemét számára hasznosítható tapasztalatokat. Hiszen tanulni mindig hasznos, főleg, ha az a közösség széles tagjai számára is kedvező hatással vannak. Meglátjuk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...