Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A volt Tó Hotelből nem lesz magánegészségügyi központ, de akkor mi lesz?

- Advertisement -

Kecskemét közgyűlésének Fideszes többsége, ellenzéki tiltakozás mellett, még július elején döntött arról, hogy zártkörű pályázaton keresztül értékesíti a Tó Hotel területének egy részét, aminek részleteiről többször is írtunk a kecsUP-on.

Az eljárásba egy akkor frissen alakult céget hívtak volna meg egyedüliként, ami az értékes területen magánegészségügyi központot valósított volna meg további magánbefektetőkkel. Az előre kiszemelt cég, a Városi Egészségpark Kft. volt, ami a Kecskemét Városfejlesztési Alap tulajdonában van.

Ennél több információ azonban nem állt rendelkezésre, sem a közgyűlési előterjesztésben, sem az arról szóló közgyűlési vitában, sem a Városfejlesztési Alap nyilvános felületén. A nagyívű fejlesztéssel kapcsolatosan többször is kerestük Dr. Várady Zoltán Zsoltot, a Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatóját, aki egyben a Városi Egészségpark Kft. ügyvezetője is.

A fejlesztésről szóló kérdéseinkre választ nem kaptunk, viszont a legutóbbi városi közgyűlésen annyi kiderült, hogy a beadási határidőig, 2021. szeptember 24-ig, a Városi Egészségpark Kft. nem nyújtott be pályázatot. Az indoklásban annyi szerepel, hogy a magánbefektetővel egyeztettek és a beruházás várhatóan másik helyszínen valósul meg. A közgyűlés erre tekintettel a pályázatot eredménytelennek nyilvánította.

A Kik-For Kft.-nál pattog a labda

A terület kiváló adottsága miatt többféle fejlesztési elképzelés született az elmúlt években a Tó Hotel hasznosításáról. Napirenden volt, hogy a helyi labdarúgó akadémia központját egy alapos felújítás után a Tó Hotel épületében helyeznék el. Ez egy 2017-es előterjesztésben szerepel, amit Szeberényi Gyula Tamás (Fidesz) alpolgármester jegyzett, akárcsak a most érvénytelenített magánegészségügyi központról szóló tervet.

A sikertelen pályáztatás után információink szerint a volt Tó Hotel a KIK-FOR Kft. kezelésébe kerülhet. A labda most a városi ingatlankezelőnél pattog, itt ötletelnek arról, miként hasznosítható megfelelően a városi tulajdonban maradt értékes terület.

- Advertisement -
Exit mobile version