Tizenhetedszerre is Orbán a Fiatal Demokraták elnöke, Deutsch szerint az EU nettó agyrém

- Advertisement -

Ma tartotta meg a Fidesz 29. tisztújító kongresszusát, amelyen szavaztak a pártelnökről, valamint Novák Katalin alelnök utódjáról.

Az előzetes hírek arról szóltak, hogy 2005 után a Fidesz kongresszus küldöttei lehetőséget kapnak arra, hogy döntsenek a párt egyik vezető tisztségéről – persze nem az elnöki posztról, hiszen Orbán Viktor megint, tizenhetedszer is, egyedül indul – hanem az egyik alelnöki posztról. Novák Katalin alelnököt azért cserélik le, mert a legutóbbi kongresszus óta kormánytag és a Fidesz hagyományai szerint miniszteri rangú politikus nem töltheti be hosszú ideig az alelnöki posztot. Természetesen egy kivétel azért van, a pártelnöki posztot Orbán Viktor miniszterelnök azért elfoglalhatja.

Orbán, amikor nem volt a pártelnök (2000-ben Kövér Lászlót, majd 2001-ben Pokorni Zoltánt választották meg, mindketten egyedül indultak), az is Orbán akarata volt. Az első kormányzása alatt ugyanis úgy gondolta, hogy szerencsésebb, ha nincs egy kézben a kormány és a párt.

Ment, mint a karikacsapás

Az előzetes hírek szerint 4-en is indultak volna Novák Katalin alelnöki helyéért (Koncz Zsófia, a tavalyi szerencsi időközi választáson megválasztott országgyűlési képviselő, Vitályos Eszter, az EMMI államtitkára, Gál Kinga európai parlamenti képviselő, illetve Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő). Mire viszont a kongresszus elért volna a szavazásig, addig lefuttatták a játszmát, hogy nem lesz verseny. Gál Kingát egyedüli indulóként erősítette meg a Fidesz kongresszusa. A további három alelnök Kósa Lajos, Kubatov Gábor és Németh Szilárd.

Röpködtek a Fideszes politikusoktól az ellenzéket és Márky-Zayt alázó beszédek, akiktől mindent is meg kell védeni

Semjén Zsolt szerint fontos látni, hogy a Fidesz és a KDNP, a szövetség, sőt a kongresszus is csak eszköz. A cél, „amiért az egészet csináljuk”, a keresztény civilizáció védelme „a migrációs invázióval” és az „LMBTQ-tébollyal” szemben, valamint a nemzeti szuverenitás biztosítása – mondta.

„A DK–Jobbik-szövetség az a reformkommunista-reformfasiszta ellenzéknek a zagyvasága, amit egyetlen dolog tart össze, Orbán Viktorral és velünk szemben való patologikus gyűlöletük, ami mögött az antikrisztianizmus és a magyarellenes reflexek zsigeri beállítottsága van” – mondta.

Kocsis Máté szerint Márki-Zay az ellenzék új messiása, akit a tengerentúlról rendeltek. A Fidesz politikusa azt is mondta, hogy találtak egy olyan „derék baloldalit, aki egy megnyerő porszívóügynök magabiztosságával tudja magáról állítani, hogy jobboldali” – mondta Márki-Zay Péterről.

Kubatov Gábor eligazítása alapján a Fidesz a csatáit nem a lövészárkokból vívja meg, hanem a közösségi médiában. Az ellenzék mindent eladna, a Városházát, az energia- és közszolgáltató cégeket, de még a Parlamentet is, mesélt fantáziadúsan Kubatov. A Fradi elnöke sem felejtette el Márki-Zayt szidalmazni, aki természetesen „Gyurcsány Ferenc legújabb üdvöskéje” és a rezsicsökkentést is megszüntetné.

Kövér László a Fideszről szóló történelem órát tartott, aki végül arra a következtetésre jutott, hogy 2022-ben a választás tétje, hogy „mi, magyarok megvédjük, ami a miénk, amiért megküzdöttünk, amiért megszenvedtünk, amiért megdolgoztunk”.

Deutsch Tamás Brüsszelből érkezve azt üzente, hogy Brüsszel és a magyar baloldal el akarja venni tőlünk a szabadságunkat, az EU semmit sem tesz a „migránsok 100 ezrei” ellen. És alapvetően:

„Az Európai Unió nettó agyrém”.

A Fidesz kongresszus negyedik alelnöknek megválasztotta Gál Kingát és a Fidesz elnökének újból és újból Orbán Viktort. Orbán megköszönte, hogy rábízták ismét a Fidesz vezetését, azt is megosztotta a küldöttekkel, hogy a legjobb korban van, ezért vállalta el ismét a Fidesz vezetését. És arról is szólt, hogy:

„az EU, ahogy most kinéz, el van rontva, az a cél, hogy változást érjenek el, de eszünk ágában sincs kilépni, ilyen könnyen nem lehet tőlünk megszabadulni. Meg kell állítanunk a lopakodó egyesítést.”

(MTI, 444.hu, 24.hu, )

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Logikátlannak és kényelmetlennek tűnik a Bethlenvárosban épülő új parkoló

Egy olvasói levél hívta fel szerkesztőségünk figyelmét arra, hogy a leendő Kik és Rossmann üzletek Bethlenvárosban épülő parkolója sajátos...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version