Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Bodrozsán Alexandra azt ígéri, hogy képviselőként fényt hoz Kecskemétre

- Advertisement -

Bodrozsán Alexandra közleményben (és egy videóban is) tudatta, hogy nem vár tovább és nézi tétlenül  „a fideszes vezetés emberéleteket is veszélyeztető tehetetlenségét”. Szerinte ugyanis a naplemente utáni „félhomály” miatt történhetett több gyalogosgázolás is korábban a városban.

„Szinte teljes sötétségben kell hazabotorkálnunk, mióta 2014-ben Orbán Viktor veje, Tiborcz István és Elios nevű cége tönkretette a közvilágítást. Szemérmetlenül túlárazott, de fényt alig adó lámpákat helyeztek ki az egész városban. 1 milliárd forintot fizettünk nekik ezért, és az Európai Unió később csalás miatt nyomozást is indított az ügyben. A kormány azzal ismerte be, hogy valóban csalás történhetett, hogy végül kérés nélkül visszafizette az összes pénzt – országosan 13 milliárd (!) forintot – az Európai Uniónak. A számlát így mi, kecskemétiek álltuk.” – írja Bodrozsán.

Adalék: Éppen a napokban hozta nyilvánosságra az Európai Unió csalásokat vizsgáló ügynöksége, az OLAF a teljes Elios-anyagot. Miután kiperelték azokat. Mintegy 9 éve íródtak az első cikkek arról, hogy Orbán Viktor vejének a cége hogyan trükközött az uniós támogatással megvalósult projekttel. Bár a magyar hatóságok nem találtak semmi kivetnivalót, a kormány visszafizette a támogatásra küldött uniós pénzt, és mindannyiunk pénzéből fizette ki inkább a projektet. Így már nem számított uniós támogatásúnak a közvilágítási biznisz, okafogyott lett bármilyen további uniós következmény.

Bodrozsán: A polgármester írja össze mennyi pénz kell a lámpák cseréjére, én képviselőként megszerzem a pénzt

Az ellenzéki jelölt szerint érthetetlen, hogy nyolc év miért nem volt elég a városnak arra, hogy a „közvilágítást normálisan működő lámpákra” cseréje, ahogyan ezt másfél év alatt megtette Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen. Bodrozsán Alexandra ezért a következő ajánlatot teszi Kecskemét polágármesterének, akinek levélben is megírja a következőket:

  • „Kérem, hogy HALADÉKTALANUL mérje fel, mely lámpák azonnali cseréjére van szükség Kecskeméten a közvilágítás rendbe tételéhez, ahogy ezt megtették pár éve Hódmezővásárhelyen.

  • Azt is tegye hozzá, hogy mekkora összegre van szüksége a városnak ahhoz, hogy ezeket lecserélje.

  • Én pedig garanciát vállalok arra, hogy kormányváltás után rövid időn belül megszerzem ezt az összeget a kormánytól Kecskemét városának, és a közvilágítást hamarosan felújíthatjuk.”

A Facebookon is közzétett közleményt Márki-Zay Péter a következő mondatokkal kommentelte:

„A kecskeméti közvilágítást rendbe kell tenni a kormányváltás után, ahogy Hódmezővásárhelyen tettük. Hajrá, Bodrozsán Alexandra!”

A KecsUP is sokat foglalkozott korábban Kecskemé közvilágításával. Ezeket az anyagokat itt találja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version