Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Választás előtt fordult célegyenesbe a Halasi úti felüljáró felújítása

- Advertisement -

A Halasi úti felüljáró felújítása szinte vetekszik az Izsáki út négysávosításával. Az is sok-sok éve téma és ígéret, az év elejére jutott el arra a szintre, hogy az egyik szakasz kiszélesítésére megtalálták a kivitelezőt. Most a felüljáró jutott ebbe a helyzetbe. A Magyar Közút ugyanis a közbeszerzési értesítőben tudatta:

Az Egomax Kft. 300 méter hosszan, teljesen felújítja a vasúti felüljárót. Az eredetileg becsült összeg kb. 1,5 milliárd forint volt. Végül több, mint 2 milliárdra rúg a projekt költsége.

Ezzel a parlamenti választások előtt fordult célegyenesbe, látótávolságba a felújítás. Volt már ilyen, éppen a Halasi úti felüljáróval. 2018-ban ugyanis az önkormányzati sajtó tudatta, hogy 2019-ben (tehát az önkormányzati választás évében – a szerk.) kezdődhet a felújítás. 2019 nyarán felvetettük, hogy amennyiben még mindig áll az önkormányzati sajtó információja, akkor esetleg az őszi kampány közepette kezdődhet el a felújítás. De miután kiderült 2020 végére, hogy terv ugyan van, csak pénz nincs a munkára, így egyelőre várat magára a felújítás továbbra is. Így már öt éve le van zárva egy része a felüljárónak, alatta pedig szintén el van kerítve, mert darabok hullanak a felüljáróról.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy mintegy 1 milliárd forintra lesz szükség a felújításhoz. A mostani állapot szerint tehát ez megduplázódott.

- Advertisement -
Exit mobile version