Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Bács-Kiskun Fidesz fellegvár maradt

- Advertisement -

Miután a Választási földrajz szerint a Bács-megyei 2-es választókerület billegő körzetként bekerülhetett a köztudatba, kérdés volt, hogy megtörik-e a fideszes hegemónia a megyében vagy nem. Hogy itt kétséges lehet a győzelem, mutathatta az is, hogy Orbán Viktor szombaton Kecskemétre érkezett és a fotók szerint látványosan Szeberényi Gyula Tamás szerepelt mellette, Salacz László csak a tömegben távolabb állt a miniszterelnöktől.

Ha volt is bármilyen belső mérés, hogy itt necces lehet a Fidesz győzelme, és talán Bodrozsán Alexandra behúzhatja a körzetet, az nagyon becsapott mindenkit. Sima lett végül is minden körzetben a győzelem, bár az is igaz, hogy Szeberényi Gyula Tamás érte el a megyében a legkisebb százalékot, nevezetesen 53-at. Zsigó Róbert Baján 58%-os kapott, mindenki más 60%-ot vagy többet hozott a Fideszes jelöltek közül.

Kecskemét szempontjából az 1-es körzetben így alakultak a számok:

  1. Salacz László Fidesz-KDNP 59,94%
  2. Szőkéné Kopping Rita összellenzék 28,09%
  3. Erős Erzsébet Mi Hazánk 7,4%
  4. Kordik Szabolcs MKKP 3,56%
  5. Ábrahám Attiláné Normális Párt 1,01%

A 2-es választókerült így alakult:

  1. Szeberényi Gyula Tamás Fidesz-KDNP 53,82%
  2. Bodrozsán Alexandra összellenzék 33,39%
  3. Faragó Dániel Mi Hazánk 7,09%
  4. Karikó Ágnes MKKP 4,5%
  5. Sánta László Normális Pár 1,2%

Időközi választás lesz Kecskeméten

Miután Szeberényi Gyula Tamás egyéni önkormányzati képviselő, és mivel nem lehet egyszerre országggyűlési képviselő is, az ő körzetében időközi választás lesz majd. A jelenlegi helyzetben, a padlóra küldött ellenzéknek meg kell majd neveznie egy kihívót a Fidesz által is megnevezett jelölt mellé.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version