Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Nyeregbe, szüretre!

- Advertisement -

Szeptember 3-án I. Retro SZÉP Kihívás elnevezéssel különleges élménybringázást szervez a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete, és környékbeli szőlőtermelők, illetve települési önkormányzatok. A SZüreti Élmény Program keretében pincészetek fogadják a túrára benevezett kerékpárosokat, és bepillantást engednek a szőlőfeldolgozás épp ebben az időszakban leginkább izgalmas munkafolyamatába.

Ballószögi indulással és célba érkezéssel jelölték ki a szervezők azt a három útvonalat, amelyből választhatnak a kirándulni és felfedezésre vágyó kerekezők.  Huszonnégy kilométeres Családi túrájuk a helvéciai szüreti fesztivál forgatagába látogat el, és akár kisgyerekes családok is részt vehetnek rajta, hiszen ez lassú átlagsebességgel vezetett túra lesz, Helvécián ebéddel és a lovas felvonulás színes kavalkádjának a megtekintésével. A Közepes (66 km) és a Nagy (120 km) távok ellenben már önálló teljesítést kívánnak meg, és közvetlen pincészeti látogatásokat kínálnak: egyrészt orgoványi és izsáki, másrészt soltvadkerti és fülöpszállási pincészetek nyitják meg kapuikat a túra bringásai előtt, hogy a célba érkezve egy újabb pincészet, a ballószögi Hetényi család láthassa vendégül az addigra jólesőn elfáradt vándorokat.

A két nagyobb távon a kalóriák visszapótlása útközben szintén ebéd elfogyasztásával történik majd. A Közepes távon indulók számára Izsákon, a Nagy táv résztvevői számára pedig a kaskantyúi önkormányzat és a bortermelő Filus Család segítségével.

De miért is „Retro” ez a nyárvégi, nem a teljesítményt, hanem inkább élményeket kergető SZÉP Kihívás? A szervezők elmondása szerint a pincészeti kultúra helyi hagyományait és értékeit felkaroló esemény mellé kiválóan illik a régebbi, esetleg veterán kerékpárok előtérbe helyezése, és egyben üzemszerű használata, hiszen a legjobb hagyomány a velünk élő hagyomány, a bringákat mindig is azért építették-készítették, hogy guruljanak, ne csupán kiállítási tárgyként, vagy a sufniban elfeledve porosodjanak.
Valószínűleg ezt senki sem tudja jobban a rendezvény fővédnökénél, ugyanis Halápi Sándor háromszoros veterán kerékpáros világbajnok, akivel a környékbeli utakon gyakran találkozhatunk, amint épp velocipédjét hajtja.

Az I. Retro SZÉP Kihíváson persze bármilyen kerékpárral részt lehet venni, ugyanakkor a nevezéssel igyekezni kell, mert már csak pár napig, augusztus 28-a (vasárnap) éjfélig tudjuk ezt megtenni. A nevezéssel egyben lehetőség nyílik egy fontos társadalmi ügyet felkarolni, a résztvevők segítségével az „Egyedülálló Szülők Klubja – Kecskemét” működéséhez támogatást nyújtani.

A túra hivatalos kiírása, nevezési űrlap és további információk a www.turakiiras.retro.szepkihivas.hu oldalon találhatóak.

Nyeregbe, szüretre, kalandra és pincészetekre föl, jó időt és jó kedvet a kétkerekű szüreti sürgés-forgáshoz!

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version