Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Császártöltésen nagy kihívás lesz kifizetni a közvilágítást és a fűtést

- Advertisement -

Császártöltés független polgármesterének tájékoztatója tegnap került fel a Youtube-ra. Takácsné Stalter Juditot arról kérdezték, hogy a rezsiemelés hogyan hat a Bács megye déli részéhez közelebb lévő településre. A polgármester elmondja, hogy kész szerencse, hogy korábban pályáztak, és kiépítettek több intézménynél napelemes rendszert. Így az iskola, az óvoda, az idősek otthona és a sportcsarnok áramfelhasználásának egy részét már a napenergia biztosítja. Valamint legutóbb a községházán is volt egy ilyen fejlesztés a nyílászárók cseréjével együtt. Ezekkel meg tudnak valamennyit takarítani, de azért van ok aggodalomra.

A polgármster szerint ugyanis nagy kihívás, hogy miként fogják kifizetni a közvilágítást és az intézmények fűtését.

Hogy tudnak-e a fűtésen valahogy spórolni, az nem derült ki a videóból. Az viszont igen, hogy hol nem fognak spórolni, és ugyanúgy 22 fok lesz, mint korábban is volt. Az óvodában és az idősek otthonában ugyanis nem veszik vissza a fűtést. Azon is gondolkodnak, hogy léterhoznak egy melegedőt valahol, és itt azoknak biztosítanak helyet, akik nem tudnak miből fűteni otthon. Az azonban biztos, hogy a település senkinek az energia számláit nem tudja átvállalni – szögezte le a polgármester.

Itt sikerült a víziközmű államosítása, bár Császártöltés és Hajós tartózkodott a szavazáson

Az is kiderült még a feltöltött videóból, hogy bár Hajós és Császártöltés tartózkodott azon a szavazáson, amin a víziközmű államosítása mellett döntöttek, a többi 52 település azonban megszavazta, hogy kerüljön a vagyon az államhoz. Császártöltés vezetőjének fájdalmas a döntés, hiszen azért is nem szavaztak igennel, mert nem láttak elég garanciákat az államtól. Például arra sem, hogy nem vízdíj emeléssel fog indulni az új időszak. Ez ugyan törvényileg most nem lehetséges, mert befagyasztották tíz éve a vízdíjakat, ami lényegesen hozzájárult ahhoz, hogy veszteségesen működjön a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató. Azonban a törvényt bármikor megváltoztathatják. Korábban Baja polgármestere is a vízdíjak befagyasztásával magyarázta, hogy nem tudják kitermelni a veszteségeket. A császártöltési polgármester rámutatott: tíz éve nem kérhet a szolgáltató többet a vízért, viszont az előállítási költségek folyamatosan emelkednek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version