Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Karácsonyra kisebb állatállománnyal kell számolni és a sertéshús további drágulására

- Advertisement -

Hazánkban most 60-70 százalékkal magasabb az élő sertés ára, mint az év elején, ami miatt először a tőkehús, majd a húskészítmények drágultak a boltokban – nyilatkozta a Magyar Hangnak a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke, Éder Tamás. Az egyik oka az, hogy az élősertés magyar ára a német jegyzéshez igazodik, ahol nincs árstop, tehát a magyar vágóhidak is ezt kénytelenek követni.

Éder becslése szerint ez az emelkedés azonban még a 40 százalékot sem érte el, különösen a comb átadási árának növelését próbálják visszatolni az üzletek, amíg lehet, így a feldolgozók kerülnek nehéz helyzetbe.

A drágulást az orosz-ukrán háború is fokozza, hiszen rendkívül megdrágult a takarmány. A sertéstenyésztés önmagában is energiaintenzív, a feldolgozás még inkább. A cégek most azzal is szembesülnek, hogy a tavalyi évhez képest 5-10-szeres energiaszámlát kapnak kézhez.

Éder szerint karácsonyra kisebb állatállománnyal kell számolni. A sertéshúsnál a következő hetekben, hónapokban pedig további áremelkedésre kell számítani, igazodva a többi élelmiszerhez – mondta a szakember.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version