Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A város kézbe veszi a Csíksomlyó utca-Budai úti kereszteződés ügyét

- Advertisement -

A Károly Róbert körút átadása óta megnőtt a városon átutazó forgalom, és a várakozási idő is tovább nőtt a Csíksomlyó utca-Budai úti kereszteződésben. A városvezetés most a csomópont megvásárlását tervezi az OMV-től.

Dr. Tóth Szilárd, a Szövetség a Hírös Városért képviselője számtalan megkeresést kapott a Vacsi közi lakosoktól. A helyiek több esetben csak ötödik-hatodik lámpára tudnak kihajtani a város és a Tesco irányába. A kereszteződés nincs az önkormányzat tulajdonában, ezért korábban nem volt lehetőség új sáv kiépítésére. A Csíksomlyó utca Budai úti torkolata az OMV Hungária Kft.-hez tartozik.

Korábban beszámoltunk Dr. Tóth Szilárd indítványáról, melyben rövid időn belül megvalósítható módosítási javaslatokat ír Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek, és azonnali cselekvésre kéri a városvezetést. Nem ez volt az első megkeresése, de a Károly Róbert körút átadása óta tovább nőtt a forgalom. Új indítványára a februári közgyűlésen válaszolt Falu György alpolgármester.

Nem is mondanám Csíksomlyó utcának, hiszen csak közterületet lehet elnevezni.Mondta a torkolatról az alpolgármester. Elutasította a képviselő indítványát, mert “a legoptimálisabb zöldidő és a legoptimálisabb sáv elrendezés van jelen állás szerint ebben a csomópontban.” Ideiglenes, gyors megoldás tehát nem jöhetett szóba az önkormányzat részéről.

Falu György elmondta, hogy két hete adás-vételi szerződés tervezetet küldtek a terület tulajdonjogát élvező OMV Hungária Kft.-nek. 2-3 hónapon belül megtörténhet az adás-vétel, és a városnak lehetősége lesz kiépíteni egy jobbra kanyarodó sávot a Csíksomlyó utca-Budai úti kereszteződésben.

Ígéretet kaptam arra, hogy a köztulajdonba vételt követően a lehető leghamarabb lépéseket tesznek a torkolat jobbra kikanyarodó sávjának kiépítésére.” – Írta Facebook oldalán Vacsi köz lakosainak Dr. Tóth Szilárd képviselő. – Illetve ezzel párhuzamosan a szükséges aszfaltozási munkálatok elvégzésével felújításra kerül a kereszteződésben az útburkolat, valamint újra festik a kopott útburkolati jeleket is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version