Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A KecsUP cikke alapján tettek feljelentést Szemereyné Pataki Klaudia ellen

- Advertisement -

Országos hírré vált a kecskeméti polgármester azon kérése az ellenzékhez, hogy hagyjon fel a politikai csatározással, mert most nem előválasztási kampányra van szükség, hanem nyugalomra. Később arról írt posztot, hogy az ellenzék gátolja a város fejlődését és széthúzásával pedig tönkreteszi a várost. Majd utóbbi posztját az önkormányzat fizetett hirdetésben igyekezett eljuttatni minél többekhez.

Mint kiderült, Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese írásban fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez azzal, hogy sértett-e jogszabályt Szemereyné Pataki Klaudia, amikor posztját közpénzen hirdette. A legfőbb ügyész feljelentésnek értékelte Vadai levelét, és azt továbbította a rendőrségnek.

A rendőrség viszont bűncselekmény hiányában elutasította a feljelentést.

Indoklásában a rendőrség előadta, hogy ebben az esetben a hűtlen kezelés gyanúja merülhetett fel, amit csak szándékosan lehet elkövetni. A vizsgálat szerint a kinyilvánított politikai véleményekkel kapcsolatban nem állapítható meg olyan magatartás, amely szándékos anyagi hátrányt okozott volna az önkormányzatnak vagy más érdekeltnek. Ezen felül Vadai Ágnes levele nem tartalmazott semmi olyan adatot, tényt, ami bármilyen bűncselekményre utalt, ezért nem indítottak nyomozást.

- Advertisement -
Exit mobile version