Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Miért érdemes a helyi sajtónak felajánlani az 1%-ot?

- Advertisement -

Mostanában nagyon divatos a mesterséges intelligencia segítségét kérni, így a címben feltett kérdéssel fordultunk mi is a ChatGPT-hez. Íme a válasz, módosítás nélkül:

KecsUP: Miért érdemes a helyi sajtónak felajánlani az 1%-ot?

ChatGPT: A helyi sajtónak felajánlani az 1%-os adófelajánlást számos előnyt nyújthat. Itt van néhány érv, amiért érdemes lehet ezt a lehetőséget kihasználni:

  1. Helyi közérdekű információk terjesztése: A helyi sajtó feladata, hogy tájékoztassa és informálja a helyi közösséget. Az adófelajánlásokkal támogatott helyi sajtó képes lesz folytatni ezt a fontos munkát. A helyi hírek, események, kulturális programok és más fontos információk nyilvánosságra hozása hozzájárul a helyi demokrácia és társadalmi elkötelezettség erősítéséhez.
  2. Ellenőrző és felügyelő szerep betöltése: A helyi sajtónak fontos szerepe van a hatalmi egyensúly fenntartásában és a hatóságok ellenőrzésében. Az adófelajánlások által támogatott helyi sajtó lehetőséget nyújt arra, hogy függetlenül és objektíven vizsgálja és nyilvánosságra hozza a helyi kormányzat tevékenységét, illetve tájékoztassa a közösséget a fontos ügyekről és problémákról.
  3. Közösségi események és kezdeményezések támogatása: A helyi sajtó aktív részese a helyi közösség életének. Az adófelajánlásokból származó támogatás lehetőséget teremt a helyi sajtónak, hogy támogassa a közösségi eseményeket, kulturális fesztiválokat, sportrendezvényeket és más kezdeményezéseket. Ez elősegíti a közösségi összetartozást és a helyi identitás erősítését.
  4. Újságírói munka és munkahelyek fenntartása: Az adófelajánlások által támogatott helyi sajtó lehetővé teszi a folyamatos újságírói munkát, valamint hozzájárul a helyi újságok, rádiók vagy online platformok fenntarthatóságához. Ez a helyi újságíróknak és munkatársaknak munkalehetőséget biztosít, és hozzájárul a média sokszínűségének és pluralizmusának fenntartásához.
  5. Helyi problémákra való figyelemfelhívás: A helyi sajtó képes kiemelni a helyi problémákat, kihívásokat és szükségleteket. Az adófelajánlások termelte támogatás lehetővé teszi a helyi sajtónak, hogy mélyebben kutassa és bemutassa ezeket a problémákat. Ez segíthet a közösség számára a tudatosság növelésében, a közvélemény formálásában és a változások előmozdításában.
  6. Kommunikációs fórum biztosítása: A helyi sajtó lehetőséget ad a helyi lakosoknak és közösségi csoportoknak, hogy kifejezzék véleményüket, gondolataikat és érdekeiket. Az adófelajánlásokkal támogatott helyi sajtó fórumot biztosít a közösségi párbeszédnek és a demokratikus vitáknak. Ez elősegíti a közösségi részvételt és a polgári szerepvállalást.
  7. Helyi gazdaság támogatása: Az adófelajánlások a helyi sajtó fenntartását segítik, ami a helyi gazdaságnak is előnyt jelent. Az újságok, rádiók vagy online média platformok működtetése munkahelyeket teremt és a helyi gazdasági környezetet erősíti. Emellett a helyi vállalkozásoknak lehetőséget ad a helyi reklámozásra, amely hozzájárulhat a helyi gazdasági fejlődéshez és vállalkozások támogatásához.

Fontos megjegyezni, hogy az adófelajánlásokkal támogatott helyi sajtó függetlensége és objektivitása kiemelten fontos. A támogatott médiumnak elkötelezettnek kell lennie az etikai normák és a felelős újságírás iránt, valamint fenntartania kell a kiegyensúlyozott tájékoztatást és az objektivitást a helyi ügyekben.

KecsUP: Köszönjük!

ChatGPT: Nagyon szívesen! Örülök, hogy segíthettem. Ha bármilyen más kérdésed van, ne habozz megkérdezni. Sok sikert kívánok az 1%-os felajánlásokkal kapcsolatos tevékenységeidhez, és remélem, hogy azok hasznosan és pozitívan járulnak hozzá Kecskemét helyi közösségéhez.

2023-ban kiadónk, az Áramlat Alapítvány is jogosult az 1%-os SZJA felajánlások fogadására. Amennyiben úgy érzi, hogy ezzel a kis lépéssel tudja támogatni Kecskemét nyilvánosságának fejlődését, kérjük, az adóbevallásában jelölje meg szervezetünket:
Áramlat Alapítvány
Adószám: 19235743-1-03

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version