Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Botrány az ausztriai futballtornán: csalódottan térnek haza a KTE kisfocistái is

- Advertisement -

Szülőktől úgy értesültünk, hogy botrányba fulladt egy Ausztriában megrendezett utánpótlás-futball torna, amelyen szerte Európából 3500 gyermek vett részt, köztük a KTE U9-es, U10-es és U11-es csapata is. Állítólag szervezési gondok merültek fel, összekuszálódott a menetrend, a bírókat nem fizették ki, végül a szervezők eltűntek.

Mint szülők elmondták, a KTE U9-es, U10-es és U11-es csapata az Ausztriában, St. Pöltenben hétvégén megrendezett Champions Trophy-re utazott ki, amelyet az egyik legnagyobb utánpótlás labdarúgó versenysorozatnak titulálnak fiú U9, U10, U11 és lány U13 kategóriában. Az esemény honlapja szerint közel 230 csapat nevezett a tornára, köztük olyan neves klubok növendékei, mint a Juventus, az Atletico Madrid, a Benfica, a Glasgow Rangers, az 1.FC Köln, a Villareal. Jónéhány magyar egyesület kisfocistái is kiutaztak, így a KTE, az Újpest, az Eger, a Békéscsaba, a Mészöly Focisuli SE, a Kőszegi Lóránt FC és a Győri ETO FC csapata.

„A torna közepén egyszerűen eltűntek a szervezők, senki nem tudott semmit. A bírók azt mondták, hogy nincsenek kifizetve és azért mennek el. Utána még páran játszottak barátságos mérkőzéseket, de aztán bejelentették, hogy lemondják a tornát, így félbeszakadt. A mi srácaink négy győzelemmel és egy döntetlennel, többek között az angol Exeter Cityt és a német 1. FC Kölnt legyőzve bejuthattak volna a legjobb 16 közé – úgyhogy biztosan nagyon csalódottak, hogy nem játszhatták végig a tornát” – tudtuk meg.

Állítólag 1 milliós nevezési díj volt csapatonként, de voltak olyanok, amelyek kvalifikációs tornán harcolták ki a részvételt. A szülők pénztárcáját is nyilván megterhelte a tornára való kiutazás, hiszen fizették a szállást és az útiköltséget. Gyerekenként ez 75 ezer forintba került.
A Heute.at osztrák portál parkolási káoszról, a pályákról hiányzó kapukról, felboruló-összekuszálódó menetrendről tud. Végül a város úgy döntött, biztonsági okokból vasárnapra már nem teszi elérhetővé a sportlétesítményt.

A Kronen Zeitung is arról írt már szombaton, hogy a játékvezetők a szervezési hiányosságok miatt sorra „bedobták a törülközőt”.
„Nagyon fel volt sok csapat háborodva. Meg a bírók is. Otthagyták a gyerekeket, utána az a kevés szervező is volt eltűnt, és semmi infót nem kaptak a csapatok” – tudtuk meg a szülőktől.

Az osztrák közmédia, az ORF oldalán az olvasható, hogy a hiányzó futballkapuk kaotikus menetrendet eredményeztek, emellett nem volt megfelelő a szemétszállítás és a parkolási koncepció sem a városi sportlétesítmény területén.

„Az egész torna egy katasztrófa. Rendkívül csalódottak vagyunk. Néhány fiúnknak napozóágyakon kellett aludnia, mert nem volt elég ágy a környéken” – nyilatkozta egy müncheni edző az ORF-nek.

Közben az esemény Facebook-oldalán már többen adnak hangot felháborodásuknak.

„A sport szégyenei! 10 éves gyerekektől loptak! Még csak bocsánatot sem kértek. Remélem, hogy az ilyen viselkedés büntetést kap!” – írta valaki. Más a Danas.hr horvát portál cikkét linkelte be, amelyben arról írnak, hogy „a szervezők eltűntek a regisztrációs díjjal”, és ugyanitt megemlítik, hogy káosz uralkodott el, a csapatok nem kaptak információkat, és végül a rendőrséget is kihívták.

Volt olyan kommentelő, aki felhívta a figyelmet, hogy az oldalon a problémákról szóló kritikus hozzászólásokat törölték, ezt a magyar szülők is megerősítették.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version