Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Fociláz Kecskeméten – ismét legyőzte a KTE a Fradit! – képes beszámoló

- Advertisement -

Szombaton egy pillanatra Kecskemét vált a hazai foci fővárosává. Az a Kecskemét, amely a nemzetközi szereplést is jelentő ezüstéremért van versenyben, és a már bajnok Ferencvárost fogadta a Széktói stadionban teltház előtt. A KTE szurkolói hangos vonulással, a csapat pedig győzelemmel tette emlékezetessé a napot.

Presztízsértékkel bírt a találkozó abból a szempontból is, hogy a ferencvárosiak ebben a szezonban még nem tudták legyőzni a meglepetés kecskemétieket. Az újonc KTE ősszel hazai pályán 2:0-ra nyert, amit a zöld-fehér drukkerek akkor a felázott sáros pályával magyaráztak meg. A Fradi azonban az Üllői úton sem bírt a lilákkal, akik egy pontot hoztak el, miután egy fantasztikus szögletvariációból egyenlítettek. Sztanyiszlav Csercseszov csapata a szezon végi harmadik mérkőzésen sem tudott felülkerekedni Szabó István szárnyaló játékosain, akik küzdelmes meccsen magabiztosan nyertek 2:0-ra.

Az időjárás is kegyes volt, a pénteki egész napos eső után szombatra a nap is kisütött, így minden adott volt, hogy az önbizalomtól ittas KTE szurkolói 12. játékosként segítsék győzelemhez szeretett játékosaikat. A mérkőzés előtt már órákkal a belvárosban gyülekező KTE fanatikusai bizakodó hangulatban tehették tehát meg tétjeiket a Fradi ellen. A bátrabbak sima két gólos győzelmet jósoltak (és nem is lőttek mellé), a realistábbak az elmúlt hetek alapján a döntetlent is aláírták volna előre. Egy baráti társaság pedig a KTE NB1-be történő előszöri feljutásának emlékeiből csemegézgetett, és bevallásuk szerint ők sem nagyon hisznek a szemüknek, amilyen hullámvölgyeken ment keresztül a kecskeméti foci az elmúlt majd 20 évben.

— Újra fociláz. Tomiszlav Sziviccsel menetelt utoljára a KTE. Akkor játszottunk először az első osztályban. Az fantasztikus volt.
— De, ami most történik az egészen hihetetlen. Két éve alig jártunk ki néhány százan a Széktóiba hétvégenként. És most?! Az ezüstben és nemzetközi szereplésben reménykedünk.
— És a Fradival szemben a lehetséges kilenc pontból már négyet megszereztünk.
— A ferencvárosiak ismét a rossz pályára fogják majd a vereségüket, mint azt tették ősszel?
— Meglehet! Mi vagyunk a Fradi mumusa. Nem bírnak velünk. Szabó Pista mindig húz valami váratlant – beszélgettek a múltat a jelennel átszőve a KTE szurkolói.

Nem csalatkoztak végül sem a realisták, sem a régiek, ahogy azok sem, akik részt vettek a kecskeméti szurkolók közös vonulásában, ami a Kéttemplom közből indult és tartott egészen a stadionig.

Szombaton nem csak a feketébe és lilába öltözött KTE fanatikusok készültek, hanem a Kéttemplom köz vendéglősei is, akik a szokottnál hamarabb nyitottak. Az üdítő és a sör hideg volt, ami mellé ajándék ropi is járt, és plusz sörcsapot is beállítottak a gyorsabb kiszolgálásért, ami továbbra sem mondható el a stadionban lévő büféről. A menet 17 órakor indult, a KTE szurkolói a stadionból jól ismert KECSKEMÉT feliratú zászlót tartottak maguk elé.

A Petőfi Sándor utcán / Fotó: Hraskó István

A több száz lila-fehér szurkoló rendőrök kíséretében békésen, dobbal és énekelve vonult át a főtérről a Petőfi Sándor utca irányába. A rendőri készültség nagyon nagy volt, volt olyan rendőr, akit Orosházáról rendeltek Kecskemétre. A biztosítást azzal is indokolták, hogy míg a kecskemétiek a Kéttemplom közben gyülekeztek, addig a ferencvárosi szurkolók a közeli Simonyi utcában lévő vendéglátó egységekben. A rendőrök a zöldeket onnan buszoztatták tovább 18 óra körül. A Fürdőnél is hatalmas volt a rendőri készültség. A fradisták részéről voltak, akik azt kiabálták, hogy a KTE csak negyedik lesz. Információink szerint semmilyen rendbontásra nem került sor.

A mérkőzésen egy pillanatig sem volt megállás. Az első nagy helyzet a 9. percben a Kecskemét előtt adódott, Belényesi fejesét Bogdánnak kellett védenie. A vezetést a KTE a 34. percben szerezte meg, két megnyert fejpárbaj után Szalai Gábor vágta a kapuba a labdát. Majd a második félidőben Tóth Barna szenzációs kapásgóllal növelte az előnyt, és a ráadásban Májer Milán is közel járt a gólhoz, lövése a felső lécről vágódott ki.

A pálya mellől szemlélve az eseményeket is úgy tűnt, hogy a KTE játékosai az idő előrehaladtával egyre magabiztosabbá váltak, nem kapkodtak és egymást mindig kisegítve futballoztak.

A KTE koncentráltan és hatalmas szívvel játszott – mondta Szabó István vezetőedző, aki szerint ezért tudták legyőzni a Ferencvárost 2:0-ra. Szalai Gábor nem is tudta szavakba önteni, amit érzett a gólja után, Tóth Barna pedig Szuhodovszki Somának ajánlotta a gólját, aki sérülés miatt nem léphetett pályára.

A Kecskemét az idényben hét pontot szerzett a bajnok Ferencváros ellen a megszerezhető kilencből, ami jól mutatja a lila-fehér klub erejét. A KTE szurkolói ezért nem is ok nélkül mondják egymás között, hogy bármi is lesz a bajnokság vége, újoncként az NB1-ben az igazi bajnok a KTE.

A KTE jövő vasárnap Újpesten lép ismét pályára, ahová várhatóan több száz kecskeméti fogja elkísérni kedvenceit.

Falusi Norbert (szöveg), Hraskó István (fotó)

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version