Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Romantikázó kanalasgémeket kaptak lencsevégre a Kiskunsági Nemzeti Parkban

- Advertisement -

„A kanalasgémek korán visszatértek telelőhelyeikről a hazai költőterületekre, az elsők már február közepén megérkeztek” – adta hírül közösségi oldalán a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága.

Fotó: Pigniczki Csaba/KNP

A lencsevégre kapott hím és a tojó egymás nyakát és begyét tollászkodja a csőrével, ami a kanalasgém párok közötti kapcsolat megerősítését szolgálja. Dr. Pigniczki Csaba, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársa – egyúttal a kép készítője – azt is elmondta, hogy a madarak idén szokatlanul korán választottak párt maguknak és már elkezdtek fészket foglalni és felújítani a gémtelepeken.

A kanalasgémek fészkeiket elsősorban sík vidéki mocsarakban és tavakon, egymástól kis távolságra rakják, ahol a vízmélység megakadályozza a ragadozók megközelítését. Egy fészekalj általában 3-4 tojásból áll.

- Advertisement -
Exit mobile version