fbpx
29.5 C
Kecskemét
2024. június 17., hétfő

FRISS HÍREK

Közbiztonságról, egészségügyről és politikai korrektségről vitáztak a KecsUP Esten (videóval)

- Advertisement -

Csütörtök este zajlott a KecsUP harmadik im/pro/kontra Vitaszínházi Estje a Bistro Mokamboban, amelynek résztvevői ezúttal a kecskeméti közbiztonságról, az állami egészségügy szerepéről és a politikai korrektség szabad véleménynyilvánításra gyakorolt hatásáról vitázhattak. 

A már harmadik alkalommal megszervezett vitaszínházi est célja, hogy az érdeklődők aktuális, közérdekű, kibeszéletlen témákban ütköztethessék az érveket, ellenérveket. A témakörök bevezetéséül egy-egy színházi jelenetet láthattunk a Vastaps Társulat közreműködésével.

Mi is az a vitaszínház?

A vitaszínház egy interaktív színházi társasjáték. Célja, hogy kulturált és moderált formában teremtsen lehetőséget a résztvevőknek, hogy a legsúlyosabb társadalmi kérdésekről vitatkozzanak egymással és a meghívott szakértőkkel.

Közbiztonság, egészségügy és PC 

Harmadik vitaszínházi estünk első témája a kecskeméti közbiztonság volt, ugyanis a közelmúltban több olyan esemény is történt, amely alapján az itt élők számára erős fókuszt kapott ez a terület. Állításunk pedig, amivel a résztvevők egyet érthettek vagy vitába szállhattak: Biztonságban érzem magam és az értékeimet a kecskeméti városi rendezvényeken.

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy hatra nőtt a betöltetlen kecskeméti felnőtt háziorvosi praxisok száma, továbbá 2025. január 1-jétől már a Honvédkórházban sem lesznek járóbeteg-szakrendelések. Ehhez kapcsolódott második állításunk, amely szerint: Az állami egészségügy hiányosságait a magánorvosi ellátás igénybe vételével pótolom.

Harmadik állításunkkal a komment szekciókban, a közösségi oldalakon, hétköznapi ügyintézések során, sorozatnézéskor, vagy éppen egy vicc mesélésekor felbukkanó társadalmi jelenségre szeretnénk reflektálni. Ezért tettük azt az állítást, hogy: A politikai korrektség (PC) akadályozza a szabad véleménynyilvánítást.

Nézd meg az estről készült videót és gyere el a következő vitaszínházba, amit júniusban tartunk majd!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Minisztérium szerint hétfőre minden irányban átjárható lesz a kritikus Izsáki úti csomópont

Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy az Izsáki út legforgalmasabb kereszteződésében, a Vízmű utca felőli közlekedési lámpa előtt egy körülbelül 10...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...