fbpx

FRISS HÍREK

Gyepmesteri feladatok Nagykőrösön

- Advertisement -

Elkészítette 2020. évi beszámolóját a nagykőrösi önkormányzattal szerződéses viszonyban álló Menhely az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Közhasznú Alapítvány. A szervezet végzi a város közigazgatási területén a gyepmesteri teendőket, a kóbor állatok befogását, illetve az állati tetemek összegyűjtését, ártalmatlanítását.

A beszámoló szerint az alapítvány ebrendészeti telepén naplót vezetnek a Nagykőrösön befogott állatokról, a megtett kilométerekről. A szervezet értékelése szerint az önkormányzat és az alapítvány közös munkája „az állategészségügy, állatvédelem területén kiválóan működik”. A kóbor állatok vagy a tetemek elszállításáról a Menhely a kapcsolattartó jelzése után haladéktalanul intézkedik. Az alapítványnak saját orvosa és rendelője van komplett felszereléssel, így a telepre bekerült állatokat ellátásban részesítik, féregtelenítik, oltják, chipezik, ivartalanítják, majd a 15 nap karantén letelte után, ha a gazda nem jelentkezik érte, az alapítvány menhelyére kerül. Itt minden kutyát négyszer oltanak, mely tetemes költség, de csak ilyen feltételekkel adják örökbe. A beszámoló szerint több kutya bent marad a menhelyen, akár évekig is, mert idős vagy beteg.

2020. január 1. és 2020. december 31. között Nagykőrös területére 132 kiszállásuk történt, a befogott ebek száma 99 felnőtt, 22 kölyök és 38 macska. A tetemeket feldolgozó ATEV solti gyárába 69 kg állati hulladékot szállítottak.

tudósítónktól

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...