fbpx
25.5 C
Kecskemét
2024. május 5., vasárnap

FRISS HÍREK

Tragikus adat: közzétették a koronavírus nagykőrösi áldozatainak számát is

- Advertisement -

Az elmúlt vasárnap egy közismert és minden elismerést megillető tevékenységet végző nagykőrösi lakos az alábbiakat posztolta Facebook oldalán:

„LENNE EGY KÉRDÉSEM…

Úgy gondolom mindenkinek a saját dolga, hogy beoltatta-e magát beoltattatja-e vagy nem veszi fel az oltást. De egy valamit nem értek, erre adna valaki választ?!

Ma kint voltunk a nagykőrösi vásárban, ahol több ezer ember volt egymástól centikre maszk nélkül, mert ugye már nem kötelező. Utána bementünk a Tescoba ott is rengetegen voltak, itt azzal a különbséggel, hogy maszkot kellett felvenni. Egyik helyen sem kellett igazolást mutogatni, hogy bemehessünk. De azt mondják egy strand bejáratánál, ahol húsz embernél nem volt több: Hol az igazolványod?! Komolyan mondom, lehet, hogy teljesen hul@e vagyok, de ezt érti valaki???!!!! Én a logikát keresem az egészben de nem találom…”

Teljesen érthető a felháborodás. Az egymásnak rendszeresen ellentmondó „covid-intézkedések” eredményezik a rengeteg bizonytalanságot, azt, hogy sokan nem veszik komolyan a fertőzést.

Az alábbi fotó jól mutatja, hogy milyen sokan voltak a vásárban.

Pedig nem ártana óvatosabbnak és elővigyázatosabbnak lenni. Nem tudom, hogy van-e konkrét összefüggés a tömegrendezvények, és aközött, hogy térségünkben magasan a legtöbben Nagykőrösön haltak meg a koronavírus miatt?!

Kiadta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), hogy a koronavírus-járvány kezdete óta 2021. március 4-ig eltelt időszakban hányan haltak meg koronavírus-fertőzés miatt a magyarországi településeken – derül ki a K-Monitor Facebook-posztjából.

A tényfeltáró civil szervezet február végén kérte ki és a törvényben előírt maximális határidőt betartva 90 nap után kapta meg azokat az adatokat, amelyek megmutatják, a járvány kezdetétől pontosan egy év alatt, 2020. március 4-től 2021. március 4-ig hányan hunytak el a koronavírus-járványban az egyes településeken.

A Müller Cecília vezette hivatal arról számolt be, hogy március 4-ig 15659 honfitársunk halt meg. A híreket ismerve látható, hogy ez a szám mára csaknem a duplájára növekedett, ám a településenkénti pontos adatokat egy ismételt adatigényléssel és egy újabb időhúzással fogja csak kiszolgáltatni a hivatal.

Az NNK által megküldött dokumentum szerint 2021. március 4-ig Nagykőrösön 47 embert ragadott magával a koronavírus. Ez a szám Cegléden 39, Abonyban 20, Csemőben 1, Jászkarajenőn 2, Kőröstetétlenen 2, Kocséron 3, Nyársapáton 5 fő.

K.Zs.B.T.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...