fbpx
4.4 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Tragikus adat: közzétették a koronavírus nagykőrösi áldozatainak számát is

- Advertisement -

Az elmúlt vasárnap egy közismert és minden elismerést megillető tevékenységet végző nagykőrösi lakos az alábbiakat posztolta Facebook oldalán:

„LENNE EGY KÉRDÉSEM…

Úgy gondolom mindenkinek a saját dolga, hogy beoltatta-e magát beoltattatja-e vagy nem veszi fel az oltást. De egy valamit nem értek, erre adna valaki választ?!

Ma kint voltunk a nagykőrösi vásárban, ahol több ezer ember volt egymástól centikre maszk nélkül, mert ugye már nem kötelező. Utána bementünk a Tescoba ott is rengetegen voltak, itt azzal a különbséggel, hogy maszkot kellett felvenni. Egyik helyen sem kellett igazolást mutogatni, hogy bemehessünk. De azt mondják egy strand bejáratánál, ahol húsz embernél nem volt több: Hol az igazolványod?! Komolyan mondom, lehet, hogy teljesen hul@e vagyok, de ezt érti valaki???!!!! Én a logikát keresem az egészben de nem találom…”

Teljesen érthető a felháborodás. Az egymásnak rendszeresen ellentmondó „covid-intézkedések” eredményezik a rengeteg bizonytalanságot, azt, hogy sokan nem veszik komolyan a fertőzést.

Az alábbi fotó jól mutatja, hogy milyen sokan voltak a vásárban.

Pedig nem ártana óvatosabbnak és elővigyázatosabbnak lenni. Nem tudom, hogy van-e konkrét összefüggés a tömegrendezvények, és aközött, hogy térségünkben magasan a legtöbben Nagykőrösön haltak meg a koronavírus miatt?!

Kiadta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), hogy a koronavírus-járvány kezdete óta 2021. március 4-ig eltelt időszakban hányan haltak meg koronavírus-fertőzés miatt a magyarországi településeken – derül ki a K-Monitor Facebook-posztjából.

A tényfeltáró civil szervezet február végén kérte ki és a törvényben előírt maximális határidőt betartva 90 nap után kapta meg azokat az adatokat, amelyek megmutatják, a járvány kezdetétől pontosan egy év alatt, 2020. március 4-től 2021. március 4-ig hányan hunytak el a koronavírus-járványban az egyes településeken.

A Müller Cecília vezette hivatal arról számolt be, hogy március 4-ig 15659 honfitársunk halt meg. A híreket ismerve látható, hogy ez a szám mára csaknem a duplájára növekedett, ám a településenkénti pontos adatokat egy ismételt adatigényléssel és egy újabb időhúzással fogja csak kiszolgáltatni a hivatal.

Az NNK által megküldött dokumentum szerint 2021. március 4-ig Nagykőrösön 47 embert ragadott magával a koronavírus. Ez a szám Cegléden 39, Abonyban 20, Csemőben 1, Jászkarajenőn 2, Kőröstetétlenen 2, Kocséron 3, Nyársapáton 5 fő.

K.Zs.B.T.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...