fbpx

FRISS HÍREK

Kecskemét színévé tennék a baracksárgát

- Advertisement -

Nem önkormányzati kezdeményezésről van szó, annak vélhetően semmi baja nincs, ha a barackra is narancssárgát mondanak. A civil kezdeményezők szerint azonban már eleve képzavarról van szó, ha a barackot a narancs színével jellemezzük. Tehát a baracksárga elterjesztését célozták meg a szervezők. Ez az egyik célja I. Kecskeméti Belevaló Barack Fesztiválnak, amely július 5-én pénteken indul, és ma tartottak róla sajtótájékoztatót.

Ezen Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnökeként elmondta: szívesen támogatták az ötletet, hiszen az egyesület maga is igyekszik népszerűsíteni a kecskeméti barackot. Ezért is osztottak már többször barackfa csemetéket. Ezzel egyre több kertben érik barack, de úgy vélik, ez a folyamat még felerősíthető. Céljuk, hogy a köztereket is lepjék el barackfák Kecskeméten, mert ha valami a városban hagyomány és büszkeség, akkor a kajszi az.

A fesztivál ötletgazdája, Felföldi Mihály, a Napország Gyümölcse családi gazdaság tulajdonosa elmondta, hogy július 5-én 16 órakor egy flashmob lesz a piacon, amelynek az a lényege, hogy öltözzön mindenki baracksárgába. Ez egy verseny is lesz, hiszen fotó készül a résztvevőkről, akiknek az öltözékét lájkolni lehet majd a rendezvény közösségi oldalán. A legtöbb jelet kapókból Barack Királyt és Barack Királynőt választanak július 7-én.

Hasonló cikkünk:  Rendelet tiltaná a kecskeméti üzletek ablakain a reklámot, a főépítész szerint nincs szó fóliakommandóról

Július 6-án szombaton baracklekvár versenyt tartanak, amelynek első három helyezettje serleget vihet haza.

A fesztiválon barackból készült ételeket is lehet kóstolni. Például baracklekváros hamburgert is.

Első alkalommal három napos lesz tehát a fesztivál, és a piacon tartják meg. Azonban az a cél, hogy ebből a barack érésének idején egy egész hetes fesztivál legyen, és a főtéri programsorozat része lehessen.

Hosszabb távon pedig azt remélik, hogy a város három büszkesége, tehát a barack, Kodály és a szecesszió olyan meghatározó trió lehet, amelyet magáénak tudhat minden kecskeméti.

A fesztiválról minden infó ezen a Facebook oldalon megtalálható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...