fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Kecskemét színévé tennék a baracksárgát

- Advertisement -

Nem önkormányzati kezdeményezésről van szó, annak vélhetően semmi baja nincs, ha a barackra is narancssárgát mondanak. A civil kezdeményezők szerint azonban már eleve képzavarról van szó, ha a barackot a narancs színével jellemezzük. Tehát a baracksárga elterjesztését célozták meg a szervezők. Ez az egyik célja I. Kecskeméti Belevaló Barack Fesztiválnak, amely július 5-én pénteken indul, és ma tartottak róla sajtótájékoztatót.

Ezen Király József, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnökeként elmondta: szívesen támogatták az ötletet, hiszen az egyesület maga is igyekszik népszerűsíteni a kecskeméti barackot. Ezért is osztottak már többször barackfa csemetéket. Ezzel egyre több kertben érik barack, de úgy vélik, ez a folyamat még felerősíthető. Céljuk, hogy a köztereket is lepjék el barackfák Kecskeméten, mert ha valami a városban hagyomány és büszkeség, akkor a kajszi az.

A fesztivál ötletgazdája, Felföldi Mihály, a Napország Gyümölcse családi gazdaság tulajdonosa elmondta, hogy július 5-én 16 órakor egy flashmob lesz a piacon, amelynek az a lényege, hogy öltözzön mindenki baracksárgába. Ez egy verseny is lesz, hiszen fotó készül a résztvevőkről, akiknek az öltözékét lájkolni lehet majd a rendezvény közösségi oldalán. A legtöbb jelet kapókból Barack Királyt és Barack Királynőt választanak július 7-én.

Hasonló cikkünk:  Közösségi szemétszedést szerveztek Kerekdombon

Július 6-án szombaton baracklekvár versenyt tartanak, amelynek első három helyezettje serleget vihet haza.

A fesztiválon barackból készült ételeket is lehet kóstolni. Például baracklekváros hamburgert is.

Első alkalommal három napos lesz tehát a fesztivál, és a piacon tartják meg. Azonban az a cél, hogy ebből a barack érésének idején egy egész hetes fesztivál legyen, és a főtéri programsorozat része lehessen.

Hosszabb távon pedig azt remélik, hogy a város három büszkesége, tehát a barack, Kodály és a szecesszió olyan meghatározó trió lehet, amelyet magáénak tudhat minden kecskeméti.

A fesztiválról minden infó ezen a Facebook oldalon megtalálható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...