fbpx
12.5 C
Kecskemét
2024. szeptember 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Egyre olcsóbbak az elektromos járművek, a tendencia várhatóan folytatódik

- Advertisement -

Az egyre olcsóbbá váló akkumulátorok miatt az elektromos autók árai is csökkennek, de még mindig többe kerülnek, mint a belső égésű motororral üzemelők. A MarketWatch amerikai gazdasági hírportál vizsgálta meg a járműiparnak ezt a szegmensét.

A legutóbbi adatok szerint az Egyesült Államokban körülbelül 17 százalékkal többet kell fizetni egy elektromos autóért, átlagosan 56,37 ezer dollárt (20,3 millió forint), mint a hagyományos autókért, amik 46,64 ezer dolláros átlagos áron kelnek el.

Az elektromos autók ára az előző évhez képest 2,6 százalékkal csökkent, 2022 júniusához képest pedig ez az arány 15 százalék. Ennek oka a technológiai fejlesztések és az olcsóbb termelés, ugyanis az amerikai energiaügyi minisztérium számításai szerint a lítium-ion akkumulátorok ára 90 százalékkal esett 2008 és 2023 között.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó: a jövőben is szoros együttműködésre törekszik Magyarország Kínával

Az újrahasznosítási technológiáknak köszönhetően az akkumulátorárak jövőre akár 40 százalékkal is alacsonyabbak lesznek az ideihez képest – derül ki a Goldman Sachs elemzőinek várakozásaiból. Ennek következtében az elektromos járművek ára is várhatóan tovább csökken.

via Portfolio

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...