Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Bajnok lett a Kecskeméti Spartacus

- Advertisement -

Nem akármilyen meccs várt a kecskemétiekre az NB III. 22. fordulójában. Az utolsó fordulóban a tabella első két helyezett csapata mérte össze erejét a bajnoki címért. Az őszi bajnokság utolsó fordulójában, idegenben 9/9 döntetlennel lett vége a mérkőzésnek, amely alapján a Jászberényi csapat foglalta el a tabella 1. helyét. A folytatásban mindkét csapat magabiztosan nyert ellenfelei ellen. Az utolsó fordulóra maradt a bajnokság megnyerésének az eldöntése. A jászberényieknek már a döntetlen is elég a sikerhez, ezzel a teherrel kellett a hazai csapatnak játszania. Mind két csapat a legjobb felállásban állt asztalhoz.

A párosoknál Mezei Levente és Pávics Péter simán nyert 3/1-re a Börzsei Krisztián, Tóth Balázs páros ellene, a másik asztalon viszont óriási küzdelem alakult ki. Gyarmati Zsolt és Jádi Dominik csak döntő szettben, 2/3 kényszerült térdre Ausmann Miklós, Matalin Bogdán párosa ellen.

Pávics és Ausmann nagyon izgalmas mérkőzést játszott. Már 0/2 re vezetett Ausmann, amikor Pávics összekapta magát, és látványos labdamenetek közepette fordította 3/2-re a maga javára a mérkőzést.

Mezei és Matalin a másik asztalon szintén döntő szettig jutott ahol a jászberényi Matalin bírta jobban és nyert 2/3-ra. A fiatal KESI-s versenyzőnk, Jádi Dominik és Börzsei Krisztián következett. Dominik ősszel csak párosban szerepelt. Az első két szettben fegyelmezetten nyert és már 2/0 ra elhúzott, de a rutinos Börzsei, aki a teljesítmény listán a 3. helyen áll, nem adta magát a következő szettet simán nyerte. 2/1, Dominik a negyedik szettet az első kettőhöz hasonlóan jó versenyzéssel megnyerte. 3/1

A Miskolci – Tóth összecsapás nem úgy sikerült, ahogy gondoltuk. Tóth nagyon jól versenyzett szinte hibátlanul játszott, viszont Miskolci sok hibával, bizonytalanul így 0/3-as eredmény nem volt kétséges.

Mérkőzés állása az 1. kör után 3/3. Mezei Börzsei ellen folytatta. Mezei aktívabb volt. Magabiztosan, 3/1 nyerni tudott. A Pávics – Matalin összecsapás nem borzolta fel a kedélyeket, simán, 3/0 nyert Péter, Jádi – Tóth mérkőzésen az ellenfél végig irányítva nyert 1/3-ra. A Miskolci – Ausmann mérkőzéstől volt várható elmozdulás a bajnokság megnyeréséhez. Nem így lett. Kristóf küzdött, de nem bírt Ausmann-al, és 1/3-ra vesztett.

Mérkőzés állása a 2. kör után 5/5 – még semmi nem dőlt el, ám a végletekig kiélezett küzdelem és a folyamatos feszültség kitapintható volt.

A Pávics – Börzsei óriási küzdelmet hozott a mérkőzés, és a végletekig ki volt élezve minden szett. Pávics jobban koncentrált és nyert 3/2-re. A Mezei – Tóth mérkőzésen esélye nem volt a kecskeméti fiúnak, és kikapott 0/3-ra.

Fodor Miklós edző cserét jelentett be, Miskolci helyére Gyarmati Zsolt lépett asztalhoz Matalin ellen. Drámai küzdelem alakult ki. Mindkét versenyző tisztában volt a mérkőzése súlyával. Gyarmatinak sikerült nyernie 3/2-re.

Jádi – Ausmann mérkőzésen már 1/2 is volt Ausmann-nak, de Dominik 3/2-re fordítani tudott és sikerült elbizonytalanítani az addig magabiztosan játszó jászberényi versenyzőt.

Mérkőzés állása a 3. kör után 8/6, azaz átvette a vezetést a Spari, és felsejlett a bajnokság megnyerésének esélyese.

Mezei – Ausmann mérkőzés szinte papírforma volt, de ezen a napon sok ilyen fordult meg. Mezei kétséget nem hagyva nyert 3/0-ra.A Pávics – Tóth összecsapás a még veretlenek mérkőzése volt, és esély arra, hogy megszerezzék a kecskemétiek a bajnoki címet. Ennek megfelelően játszottak a versenyzők. Minden szett végjátékban dőlt el, és ebből 3/2-re Pávics jött ki jobban.

Mérkőzés állása 10 /6, és már bajnok a Kecskemét.

Jádi – Bogdán mérkőzésen szoros szettek és izgalmas labdameneteket láthattak a kilátogatók. Jádi nagyon jó játékot mutatva nyert 3/2. A Gyarmati – Börzsei mérkőzésen a jászberényi versenyző sérülés miatt nem állt asztalhoz.

– Nagy küzdelem volt és ebben kiemelendőt nyújtott Jádi Dominik- mondta Fodor Miklós edző. Hozzátette: a három győzelem, amit hozzá tett a sikerhez, megsüvegelendő. Pávics Péter szorosan, de minden mérkőzését megnyerte és a csapat vezére volt, Mezei Levente hullámzó, ám nagyon küzdelmes teljesítményt nyújtott. A beugró Gyarmati Zsolt küzdésből jól vizsgázott. Miskolci Kristóf a mai napon messze elmaradt a tudásától. Gratulálok a csapatnak a mai győzelemhez és a bajnokság megnyeréséhez.

Ujhidy Tibor elnök elsőként gratulált a csapatnak, akik az egész évben és az utolsó meccsen jelesre vizsgáztak küzdeni tudásból. Hangsúlyozta: a legnagyobb érdemünk az volt, hogy mindig csapatként küzdöttünk, mindig voltak olyanok, akik a gyengélkedők helyett hozták a meccseket. Ez a legfontosabb. E munkában elévülhetetlen érdemei voltak Fodor Miklós edzőnek. Hozzátette: a Spari történetében nem először nyertük meg az NB III-at. Öröm volt látni, hogy a sok csatát látott játékosok mellett a fiatalabbak is mennyire akarták a sikert, örültek a bajnoki címnek. Számunkra, a klubnál mindig is fontos volt a kiváló csapatszellem. Ismét egy bizonyíték arra, hogy jó úton járunk.


- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version