fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Egyre többen viszik dolgozni a kutyájukat

- Advertisement -

Kutatások szerint egy állatbarát munkahelyen dolgozni kevesebb stresszel jár. Ezt a Mars és a Royal Canin Munkatársai is megerősíthetik, mivel régóta magukkal vihetik kedvenceiket a budapesti irodájukba, ahol mára mindennapossá vált a kutyák jelenléte. Pozitív kezdeményezéseik bemutatásával mindkét cég arra ösztönzi a többi munkáltatót, hogy kövessék a példájukat, teremtsenek jobb világot a háziállatoknak, és ezzel élhetőbb munkakörnyezetet az embereknek is.

A felmérések azt bizonyítják, hogy az állatbarát munkahelyek pozitív hatást gyakorolnak az alkalmazottakra, a HR-vezetők pedig kiemelik, hogy nemcsak a hangulatot, de a munka és a magánélet egyensúlyát is javítják. A munkavállalók 83%-a azt vallja, hogy csökkent a feszültségszintjük, és elkötelezettebbek lettek a vállalat felé.

Az állatbarát munkahelyek pozitív hatásai

Az előnyök a mindennapok során is megfigyelhetők. Az állatbarát munkahelyek munkatársai élvezhetik a rugalmasabb életmódot, hiszen nem kell aggódva hazasietniük az egyedül otthon váró kis kedvencükhöz. Az állatok jelenléte napközben pozitív légkört eredményez, közösségépítő erővel bír, és ráveszi az embereket, hogy rendszeresen szünetet tartsanak, elmenjenek egy rövid sétára.

Mindez nemcsak az egészségnek tesz jót, de az összetartást is elősegíti. Bizonyított továbbá az is, hogy a munkahelyre bevitt kutyák fejlesztik a szociális készségeket, és növelik a munkatársak közötti interakciók számát. Ráadásul az állatbarát munkahelyek az interjúra érkező jelöltek számára is csalogatóbbak.- A macska- és kutyaeledelek gyártójaként őszintén hiszek abban, hogy a házállatok jobb hellyé teszik a világot.

Hasonló cikkünk:  A vízdíjak megemelkedése bedöntheti a távhőágazatot

A kutatásokból tudjuk, hogy a házi kedvencek jelenléte pozitív hatással van munkatársainkra, ezért is döntöttünk úgy, hogy hosszútávon támogatjuk ezt az irányt budapesti irodánkban. Egy állatbarát munkahely nemcsak az összpontosításban segít a munka során, de bizonyítottan csökkenti a stressz kialakulását is – fejtette ki Brian Ayling, a Mars közép-európai ügyvezető igazgatója.

– A házi kedvencek bevonása az irodai életbe fokozza munkatársaink és az állatok jóllétét is. Első kézből tapaszaljuk, hogy milyen pozitív hatása van a munkakörnyezetre. A háziállatok munkahelyi jelenléte kifejezetten hasznos, ezért a többi vállalatot és gazdit is arra buzdítjuk, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel. Ez a Háziállatok a munkahelyen kezdeményezés lényege – mondta Stas Chernyavsky, a Royal Canin délkelet-európai ügyvezető igazgatója.

femina.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...