fbpx
15.3 C
Kecskemét
2021. október 27., szerda

FRISS HÍREK

Egyre többen viszik dolgozni a kutyájukat

Kutatások szerint egy állatbarát munkahelyen dolgozni kevesebb stresszel jár. Ezt a Mars és a Royal Canin Munkatársai is megerősíthetik, mivel régóta magukkal vihetik kedvenceiket a budapesti irodájukba, ahol mára mindennapossá vált a kutyák jelenléte. Pozitív kezdeményezéseik bemutatásával mindkét cég arra ösztönzi a többi munkáltatót, hogy kövessék a példájukat, teremtsenek jobb világot a háziállatoknak, és ezzel élhetőbb munkakörnyezetet az embereknek is.

A felmérések azt bizonyítják, hogy az állatbarát munkahelyek pozitív hatást gyakorolnak az alkalmazottakra, a HR-vezetők pedig kiemelik, hogy nemcsak a hangulatot, de a munka és a magánélet egyensúlyát is javítják. A munkavállalók 83%-a azt vallja, hogy csökkent a feszültségszintjük, és elkötelezettebbek lettek a vállalat felé.

Az állatbarát munkahelyek pozitív hatásai

Az előnyök a mindennapok során is megfigyelhetők. Az állatbarát munkahelyek munkatársai élvezhetik a rugalmasabb életmódot, hiszen nem kell aggódva hazasietniük az egyedül otthon váró kis kedvencükhöz. Az állatok jelenléte napközben pozitív légkört eredményez, közösségépítő erővel bír, és ráveszi az embereket, hogy rendszeresen szünetet tartsanak, elmenjenek egy rövid sétára.

Mindez nemcsak az egészségnek tesz jót, de az összetartást is elősegíti. Bizonyított továbbá az is, hogy a munkahelyre bevitt kutyák fejlesztik a szociális készségeket, és növelik a munkatársak közötti interakciók számát. Ráadásul az állatbarát munkahelyek az interjúra érkező jelöltek számára is csalogatóbbak.- A macska- és kutyaeledelek gyártójaként őszintén hiszek abban, hogy a házállatok jobb hellyé teszik a világot.

Hasonló cikkünk:  Kiszervezik a magyar állampolgárok lába alól az államot - most a bányászat következik
Hasonló cikkünk:  Ujhelyi Kecskeméten: Elindul a magyar kormány ellen a jogállamisági vizsgálat

A kutatásokból tudjuk, hogy a házi kedvencek jelenléte pozitív hatással van munkatársainkra, ezért is döntöttünk úgy, hogy hosszútávon támogatjuk ezt az irányt budapesti irodánkban. Egy állatbarát munkahely nemcsak az összpontosításban segít a munka során, de bizonyítottan csökkenti a stressz kialakulását is – fejtette ki Brian Ayling, a Mars közép-európai ügyvezető igazgatója.

– A házi kedvencek bevonása az irodai életbe fokozza munkatársaink és az állatok jóllétét is. Első kézből tapaszaljuk, hogy milyen pozitív hatása van a munkakörnyezetre. A háziállatok munkahelyi jelenléte kifejezetten hasznos, ezért a többi vállalatot és gazdit is arra buzdítjuk, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel. Ez a Háziállatok a munkahelyen kezdeményezés lényege – mondta Stas Chernyavsky, a Royal Canin délkelet-európai ügyvezető igazgatója.

femina.hu

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...