Hitegetés helyett azonnali, 50 százalékos béremelést követelnek a tűzoltók

0
pixabay.com / illusztráció
Hirdetés

Nagy várakozás előzte meg a kollégák körében a május hónapra előzetesen bejelentett Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) ülését — kezdi szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményét a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete.

Mint írják: minden rendvédelmi dolgozó pozitív bejelentést várt a minisztérium részéről, hiszen 2018 ősze óta, több alkalommal “biztatta” a minisztérium a kollégákat, hogy legyenek türelmesek, ne szereljenek le, lesz béremelés és a rendvédelmi életpálya tovább folytatódik. A május 31-én megtartott BÉT ülésen viszon semmilyen biztató bejelentés NEM hangzott el, ha csak azt nem tekintjük annak, hogy tisztában vannak vele, hogy nagy baj van a szférában. A minisztérium további türelmet kértek a dolgozóktól és ismételten kérték a szakszervezeteket, hogy próbálják meg nyugtatni az állományt.

Emlékeztetnek: a napokban több hírportálon jelentek meg olyan cikkek, amik kormány közeli információkra hivatkozva, egy esetleges bérfejlesztésről szólnak. Az érdekvédők azonban a 2020-as költségvetés tervezetében erre semmilyen nyomot nem találtak.

Hirdetés

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete azonnali és legalább 50 százalékos béremelést tart szükségesnek a rendvédelmi szférában! Kéri többek közözött azért, mert csak így állítható meg, a soha nem látott mértékre emelkedett fluktuáció és létszámhiány, ami már a biztonságos működést is veszélyezteti időnként – fogalmaztak közleményükben.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft