fbpx

FRISS HÍREK

Kút mélyén a magyar jogállam

- Advertisement -
Kút mélyén a magyar jogállam – írja a Facebook-bejegyzésében a Magyar Helsinki Bizottság.

Mindez nem csak szubjektív megállapítás, a jogvédő szervezet a World Justice Project 2018-as adatokat összefoglaló kimutatására alapozva fogalmazza meg a lesújtó véleményt – írja a Népszava.

A vizsgált 126 országból ugyanis a magyar állam csak 57. helyen állt a joguralom szempontjából – olyan országok előznek be minket, mint Botswana, Jordánia vagy a női egyenjogúságot sci-fiként kezelő Egyesült Arab Emírségek.


Még elkeserítőbb a helyzet, ha azt nézzük, hogy az adott ország kormánya mennyire elkötelezettje a helyi törvényeknek és jogállami intézményeknek. Ezen listán a 103. helyen állunk:

a konkrétan diktatúrának számító Kazahsztán, de Nigéria és Banglades vezetése is jogkövetőbbnek számít a felmérés alapján, mint az Orbán-kormány.

A civil jogok összesítésében pedig 93. helyet foglaljuk el a 126-ból. Ez alapján talán nem meglepő, ha a magyar állam a Európai Unió és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás tagállamaival és Észak-Amerikával összevetve is az utolsó helyen áll jogállamiság szempontjából.

Hasonló cikkünk:  Szegeder: Az nem kifejezés, hogy olcsó a Mere

„Lehet háborgó kormányközleményt írni vagy cikket, blogposztot rendelni. Hisz, nyilván, a tükör a hibás, nem a kormányzat jogállami teljesítménye pocsék” – jegyzi meg a felmérést idézve,  keserű iróniával a Magyar Helsinki Bizottság.

Forrás: Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...